hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berlinale'de ilk "Ayı" Türk filmine!

    Berlinalede ilk Ayı Türk filmine
    expand

    62. Uluslararası Berlin Film Festivali Berlinale'de gençlik filmleri kategorisi Generation 14plus'da en iyi film olarak Reis Çelik'in "Lal Gece" filmi seçilerek "Kristal Ayı" ile ödüllendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ödülü veren jüri, filmdeki oyuncuların performansını övdü ve bu sayede iki insanın duygu dünyasına yolculuk yapılabildiğini söyledi. Başrollerini İlyas Salman ve Dilan Aksüt'ün paylaştığı filmde yaşlı bir adamın genç bir kızla evlendiği gece yaşananlar ele alınıyor. 

    Filmin 90 dakikalık süresinin neredeyse tamamının dört duvar arasında, bir gerdek odasında geçmesi dikkat çekiyor.

    Öte yandan Emin Alper'in ''Tepenin Ardı'' filmi ise ''Caligari'' ödülüne layık görüldü. 14 yıl önce de Nuri Bilge Ceylan bu ödülün sahibi olmuştu. Festivalin Forum bölümünün açılış filmi de olan "Tepenin Ardı" gösterimler sırasında da adından sıkça söz ettiriyordu.

    "Tepenin ardı" emekliliğini bir çiftlikte geçiren Faik'in sorun içerde olsa da çevresinde yaşanan tüm olumsuzluklardan tepenin ardında yaşayan bir grubu sorumlu tutması ele alınıyor.

    62. Uluslararası Berlin Film Festivali Berlinale'de altın ve gümüş ayılar ise bu akşam yapılacak galada sahiplerini bulacak. 18 filmin yer aldığı yarışmalı bölümde, Alman Yönetmen Christian Petzold'ün 1980'lerin Doğu Almanya'sında geçen "Barbara" filmi eleştirmenler tarafından favori olarak gösteriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow