hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk filmleri Beyrut'ta görücüye çıkacak

    Türk filmleri Beyrutta görücüye çıkacak
    expand

    Türk dizilerinin ilgiyle izlendiği Orta Doğu'nun önemli merkezlerinden Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta mart ayında Türk Filmleri Festivali düzenlenecek.

    Festivali organize eden İzmir Sinema Derneği'nin başkanı Kayhan Kırmızıgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yıllarda çok önemli filmlerin yapıldığını, bu filmlerin dünyada tanıtımının gerektiğini kaydetti.

    Geçen yıl Beyrut'ta ilk kez düzenledikleri festivali 7 bin civarında sinemaseverin takip ettiğini, Lübnan basınının ve film eleştirmenlerinin etkinliğe ilgi gösterdiğine dikkat çeken Kırmızıgül, Beyrut'tan gelen talep ile geçen yılki deneyimin olumlu sonuçlarının festivalin bu yıl da yapılması için kendilerini cesaretlendirdiğini söyledi.

    Kırmızıgül, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin desteği, Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 5-11 Mart tarihleri arasında "Türk Filmleri Festivali"nin ikincisini gerçekleştireceklerini ifade etti.

    "Türkiye'de önemli filmler yapılıyor"

    Türkiye'de son dönemde önemli filmler yapıldığını, "bu filmlerin dünya sinemasındaki Avrupa hegemonyasını sarsacak nitelikte" olduğunu ifade eden Kırmızıgül, şöyle konuştu:

    "Yapılan bu güzel işlerin tanıtımı çok önemli. Orta Doğu'nun önemli sanat merkezlerinden Beyrut'ta yapacağımız festivalle, Türk filmleri ve yönetmenlerine ulaşamayan dünyadaki sinemaseverler bir fırsat yakalamış olacak. Yönetmenler, yapımcılar, oyuncular festival kapsamında söyleşilere katılacak.

    Böylece doğrudan filmin mutfağındaki isimlerle buluşacaklar. Festivalde seçkin filmler sinemaseverlerle buluşacak. Ünlü Metropolis Sineması'nda bir hafta boyunca Türk filmleri gösterilecek. Amacımız Türk sinemasının tanıtımı ve Türk yönetmenler, yapımcıların Lübnanlı sinemacılarla bir araya gelmesini sağlamak."

    Festivalde yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 64. Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü aldığı "Bir Zamanlar Anadoluda" filminin yanı sıra, Tayfun Pirselimoğlu'nun "Saç", Seren Yüce'nin "Çoğunluk", Çiğdem Vitrinel'in "Geriye Kalan", Derviş Zaim'in "Gölgeler ve Suretler", Reha Erdem'in "Kosmos", Belma Baş'ın "Zefir" filmi ile yönetmen Fatih Akın'ın "Solino", "Temmuzda", "Duvara Karşı", "İstanbul Hatırası-Köprüyü Geçmek" filmleri görücüye çıkacak.

    Kırmızıgül, festival kapsamında yönetmenler Tayfun Pirselimoğlu, Ümit Ünal, Çiğdem Vitrinel, Belma Baş, Reha Erdem, yapımcı Zeynep Özbatur ve oyuncu Osman Alkaş'ın söyleşilere katılacağını sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow