hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Los Angeles'ta ödüller dağıtıldı

    Los Angelesta ödüller dağıtıldı
    expand

    Festivalde, "En İyi Kısa Film" ödülünü, "Dört Duvar Saraybosna" filmiyle Nadim Güç aldı. "Jüri Özel Ödülleri" ise "Süt" yapımıyla Ayşegül Şahinbozkır, "Korkuluk" filmiyle de Adem Demirci'ye gitti. Genç sinemacılar, ödüllerin yeni projeleri için motivasyon yarattığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'deki genç Türk sinemacıların girişimi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğunun destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen Los Angeles Türk Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

    Festivalde, 10 kısa film finalde yarışmıştı. Los Angeles'a davet edilen finalistler, tarihi Mısır Sineması'na kırmızı halıdan geçerek ödül törenine geldi. Sinemada yapılan galanın ardından törene geçildi.

    Törene, festivalin jüri üyeleri ünlü yönetmen Derviş Zaim, sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan, "dünyanın en iyi sinema okulları" olarak bilinen Güney California Üniversitesi Animasyon ve Dijital Sanatlar Bölüm Başkanı Kathy Smith ile Califonia Üniversitesi Televizyon, Dijital Medya Bölüm Başkanı Barbara Boyle ve Los Angeles Sanat Müzesi Film Küratörü Elvis Mitchell katıldı.

    Ayrıca Türk sinemasının ustalarından Semih Kaplanoğlu ve Yeşim Ustaoğlu'nun yanı sıra çok sayıda seçkin davetli törende hazır bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Törende, "En İyi Kısa Film" ödülünü "Dört Duvar Saraybosna" filmiyle Nadim Güç aldı. Güç'ün filmi, "Seyirci Ödülü"nü de kazandı. Ayşegül Şahinbozkır "Süt", Adem Demirci de "Korkuluk" filmleriyle "Jüri Özel Ödülleri"ne layık görüldü.

    Ödüller, genç sinemacıları motive ediyor

    Törenden sonra soruları yanıtlayan genç sinemacılar mutluluklarını gizleyemedi.

    Nadim Güç, filminin ilk kez bu festivalde gösterilmesinin ardından ödül almasından çok mutlu olduğunu söyledi. Ekip arkadaşlarına teşekkür eden Güç, "Burada izlediğim filmler arasında o kadar iyi filmler vardı ki şansımın az olduğunu bile düşünmüştüm. Festivalin ilk yılında ödül almak da benim için ayrı bir anlam taşıyor. İnşallah daha güzel çalışmalar yapacağız" dedi.

    Ayşegül Şahinbozkır da ödülün kendisi için sürpriz olduğunu ve bu ödülün yeni projeler için motivasyon yarattığını kaydetti.

    Adem Demirci de böylesine önemli bir jüri tarafından ödüllendirilmekten onur duyduğunu kaydetti.

    "Türk yönetmenle çalışmayı çok isterim"

    Öte yandan, galaya Hollywood'dan bazı simaların katılması dikkati çekti.

    Aktör Pierre Dulat,  2 yıl önce Türkiye'de çekilen filmiyle ilgili dergi kapağını gösterdi. Türkiye'den çok güzel anılarla döndüğünü ve Türkiye'yi çok sevdiğini ifade eden Dulat, Türkçe olarak "Teşekkür ederim" dedi.

    Efes ve Pamukkale'den çok etkilendiğini belirten Dulat, "Türkiye'de çok farklı kültür ve inançlara sahip insanlar var. Oradaki enerjiyi çok seviyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dulat, Los Angeles'ta her ülkenin film festivalinin bulunduğunu ve Türkiye'nin de bulunması gerektiğini ifade ederek, bu festivalin yapılmış olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

    Türkiye'nin anlatacak hikayeleri olduğunu belirten Dulat, Türk yönetmenlerin Hollywood'a getireceği önemli katkılar bulunduğu görüşünü dile getirdi. Dulat, Türk yönetmenlerle çalışabilmeyi de çok istediğini kaydetti ve "Türk festivalinin uzun soluklu olması dileğiyle" ifadesini kullandı.

    "Festival Los Angeles'ta önemli bir etki yaratacak"

    Galaya katılan aktris Natassia Malthe, Türk festivalinin Los Angeles'ta önemli bir etki yaratacağını söyledi. "Bal" filminden bahseden Malthe, "Film, kültüre dair bir perspektif sunuyor. Bizim normalde pek bilmediğimiz, görmediğimiz şeyler. Arkadaşlarım, Türklerin konuşmaktan çok hoşlandığını ve hızlı konuştuğunu söylemişti, ama filmde tam tersini gördüm. Birçok alt kod vardı filmde. Filmin çekildiği mekanlardan da çok etkilendim, oyuncular abartısız çok güzel oynuyorlardı, filmi çok beğendim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malthe, "Belki ilerde ben de Türkiye'de filmde oynayabilirim" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow