hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dağ Filmleri Festivali'ni 6 bin kişi izledi

    Dağ Filmleri Festivalini 6 bin kişi izledi
    expand

    "Maceraya hazır ol" temasıyla bu yıl 7. kez düzenlenen "Dağ Film Festivali"ni İstanbul'da 6 bin kişi izledi. Festival, 29-31 Mart tarihleri arasında Ankara'da, 12-14 Nisan tarihleri arasında da İzmir'de seyirci ile buluşacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Festival başkanı Murat Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, Dağ Kültürü Derneği ile Mineral Event tarafından 7-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen festivalin İstanbullu doğa ve sinemaseverlerden büyük ilgi gördüğünü belirtti.

    Sinema salonlarındaki koltuk doluluk oranlarının yüzde 90 seviyesine çıktığı festivalin, 6 bin seyircinin katılımıyla izleyici rekoru kırdığını ifade eden Yılmaz, festivale ilginin her yıl arttığını kaydetti. Yılmaz, seyirci sayısının ikiye katlandığını, izleyicilerin hafta sonu pek çok filmi ayakta izlemek zorunda kaldığını belirterek, uluslararası bir film festivali olma yolunda hızla ilerleyen festivalin, Ankara ve İzmir'de de geniş kitlelere ulaşmayı başaracağını vurguladı.

    Şehirlerde yaşayan ve yoğun bir tempoda çalışan insanların doğaya özleminin de hızla arttığına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

    "Doğaya ve doğa sporlarına son yıllarda giderek artan bir ilgi var. Şehirlerde ve plazalarda yoğun olarak çalışanlar, doğada gerçekleştirebilecekleri aktivitelere artık daha çok yöneliyor. Bu, doğaya olan ilgiyi arttırırken aynı zamanda çevre duyarlılığını da geliştiriyor. Sinema sanatı ise bu dünyayı ve onun bir parçası olan insanı anlamak için en uygun iletişim aracı. Bu sebeple festival, hem destek veren kurumların bakımından, hem de katılımcı-izleyici sayısı bakımından hızla büyüme gösteriyor."

    Yılmaz, festivalin 29-31 Mart tarihleri arasında Ankara'da, 12-14 Nisan tarihleri arasında da İzmir'de seyirci ile buluşacağını bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow