hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tepenin Ardı" Tribeca'da

    Tepenin Ardı Tribecada
    expand

    ABD'nin New York kentinde bu yıl 11.si düzenlenen Tribeca Film Festivali başladı. Festivalde yönetmen Emin Alper'in "Tepenin Ardı" filmi de gösteriliyor.

    Festivalin kurucusu ünlü aktör Robert De Niro ve Amerikalı film yapımcısı Jane Rosenthal festivale ilişkin yaptıkları açıklamada, 2002 yılında başlattıkları Tribeca Film Festivalinin giderek büyüdüğünü ve her yıl daha çok seyirciye ulaştığını belirtti.

    Adını Manhattan'ın "Tribeca" semtinden alan ve 11 Eylül terör saldırılarının ardından semtin yeniden hareketli yaşamına dönmesini teşvik etme amacıyla başlatılan Tribeca Film Festivali, New York ekonomisine büyük katkıda bulunuyor.

    Bağımsız ve uluslararası filmlerin yanı sıra popüler konuların işlendiği Amerikan yapımı filmlere de yer verilen festivalde bu yıl 32'si belgesel olmak üzere toplam 89 film seyirciyle buluşacak. Festivalde 50 filmin de dünya galasının yapılacağı bildirildi.

    Yönetmen Emin Alper'in ilk uzun metrajlı filmi "Tepenin Ardı" da festivalde gösterilecek filmler arasında yer alıyor.

    Açılışını "The Five Year Engagement" filmiyle yapan 11. Tribeca Festivali'nin 28 Nisan'daki kapanış filmi de "The Avengers" olacak. İnternet üzerinden de filmlerin izlenebildiği festival kapsamında pek çok panel de düzenlenecek.

    Festival 29 Nisan'da açıklanacak ödüllerle sona erecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow