hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Documentarist 2 belgeselciyi IDFA'ya yolluyor

    Documentarist 2 belgeselciyi IDFAya yolluyor
    expand

    İstanbul Belgesel Günleri kapsamında gerçekleşen Yaratıcı Belgesel Geliştirme Atölyesi'nin ikinci ayağı 4 Haziran'da projelerin jüriye sunulmasıyla sona erdi. Atölyeye katılan yedi proje, iki aşamalı atölyede geliştirilerek yapıma hazır hale getirilirken projelerden ikisi, dünyanın en büyük belgesel festivali Amsterdam Belgesel Film Festivali'ne (IDFA) katılma hakkı kazandı.

    Documentarist'in Hollanda'daki Türkiye Enstitüsü ile ortaklaşa düzenlediği ve Türkiye'den belgesel projelerinin geliştirilip desteklenmesini amaçlayan Yaratıcı Belgesel Geliştirme Atölyesi sona erdi.

    John Appel ve Jeroen Berkvens'in eğitmenliğinde gerçekleşen ve ilk modülü şubat ayında yapılan proje geliştirme atölyesinin son aşamasında, katılımcıların hazırladığı trailer ve tretmanlar değerlendirildi.

    Atölyenin son gününde ise projeler 'pitching' yönünde jüri önünde sunularak değerlendirildi.

    Ulrike Dufner (Heinrich Böll Vakfı Türkiye Temsilcisi), Daniel Stork (Hollanda Konsolosluğu Kültür Ateşesi), Gülşah Doğan (Belgesel Yönetmeni), Filiz Zengin (TV24 Belgesel Yayın Sorumlusu) ve Emel Çelebi'den (Belgesel Yönetmeni-DOCUMENTARIST) oluşan jüri, Volkan Uce'nin "Hallo İstanbul!" adlı projesine mansiyon ödülü verirken, Nesra Gürbüz'ün yapımcılığında Veli Kahraman'ın yöneteceği "Kayıp Ot: Dersim'in Lokman Hekimi" ile Sena Başöz ve Masha Godovannaya'nın "KEPİ" adlı projesinin IDFAcademy'ye katılmak üzere Amsterdam Belgesel Film Festivali'ne (IDFA) gönderilmesine karar verdi.

    Bugün sona eren Documentarist 5. İstanbul Belgesel Günleri'nin merakla beklenen Johan van der Keuken Yeni Yetenek Ödülü'nün bu seneki sahibi ise saat 20:00'de Fransız Kültür Merkezi'nde yapılacak törenle açıklanacak.

    Festivalle ilgili detaylı bilgi için: www.documentarist.org

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow