hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JVDK Yeni Yetenek Ödülü "Beklemek"in

    JVDK Yeni Yetenek Ödülü Beklemekin
    expand

    Documentarist'in ilk ya da ikinci filmini çeken belgeselcilere verdiği Johan van der Keuken Yeni Yetenek Ödülü'nü Bülent Öztürk'ün Van depremi üzerine çektiği "Beklemek" adlı filmi kazandı. Ebubekir Çetinkaya'nın yönettiği "Yuva" ise jüri tarafından Özel Mansiyon'a layık görüldü.

    Bir hafta süreyle 90'a yakın belgeseli seyirciyle buluşturan, birbirinden önemli belgeselcileri İstanbul'da ağırlayan Documentarist, düzenlediği atölye, sinema dersi, panel ve söyleşilerle belgeseldeki yeniliklerin konuşulduğu bir fikir plaformu haline geldi.

    31 Mayıs Perşembe akşamı Rojin'in muhteşem sesiyle açılan Documentarist İstanbul Belgesel Günleri, dün akşam Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi.

    Hollanda Başkonsolosluğu'nun desteğiyle 2010'dan beri yönetmenlerin ilk ve ikinci filmlerine verilen ve bu seneden itibaren belgesel tarihinin önemli ustalarından Johan van der Keuken'in (JVDK) adını adanan Yeni Yetenek Ödülü üçüncü kez sahibini buldu.

    BİR FESTİVALİN ARDINDAN... (TIKLAYINIZ)


    Özgür Doğan, Fırat Yücel, Pınar Öğünç ve Eleni Varmazi ve Feride Çiçekoğlu'ndan oluşan jüri 1000 Euro'luk JVDK Yeni Yetenek Ödülü'nü Bülent Öztürk'ün 'Beklemek' adlı filmine verdi.

    Jüri, Ebubekir Çetinkaya'nın "Yuva" filmini de Özel Mansiyon'a değer buldu.

    2011'in Ekim ayında gerçekleşen Van Depremi'nden sonra çekilen "Beklemek", bölgedeki insanların ayakta kalma çabalarını ve gündelik yaşam mücadelelerini anlatıyor.

    "Yuva" ise, beş kişinin anlattığı öyküler üzerinden çocuk ve kadınların aile içinde maruz kaldığı cinsel şiddeti dile getiriyor.

    Türkiye'den belgesel projelerinin geliştirilip desteklenmesi amacıyla DOCUMENTARIST'in Hollanda'daki Türkiye Enstitüsü ile ortaklaşa düzenlediği Yaratıcı Belgesel Geliştirme Atölyesi sonucunda ise, Volkan Uce'nin "Hallo İstanbul!" adlı projesine mansiyon ödülü verilirken, Nesra Gürbüz'ün yapımcılığında Veli Kahraman'ın yöneteceği "Kayıp Ot: Dersim'in Lokman Hekimi" ile Sena Başöz ve Masha Godovannaya'nın "KEPİ" adlı projesinin IDFAcademy'ye katılmak üzere Amsterdam Belgesel Film Festivali'ne (IDFA) gönderilmesine karar verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow