hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hal David hayatını kaybetti

    Hal David hayatını kaybetti
    expand

    Dört Oscar ödülü, BAFTA ve Altın Küre ödülleri dahil olmak üzere toplam 17 ödül alan 1969 ABD yapımı "Sonsuz Ölüm"ün (Butch Cassidy and the Sundance Kid) film müziğine söz yazan, dünyaca ünlü söz yazarı Hal David (Herald Lane David), felce bağlı sağlık sorunları nedeniyle 91 yaşında hayata veda etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Los Angeles'taki Cedars-Sinai tıp merkezinde ölen sanatçı Mart ayında felç geçirmiş, o zamandan beri sağlık durumu düzelmemiş ve geçen salı bir inme daha yaşamıştı.  

    "Sonsuz Ölüm" için yazılan "Raindrops Keep Fallin' on My Head" şarkısıyla en İyi Orijinal Şarkı Oscarı'nı Burt Bacharach ile paylaşan ABD'li sanatçı, özellikle ünlü piyanist Bacharach ve beş Grammy ödülü bulunan ABD’li şarkıcı Dionne Warwick için yaptığı popüler çalışmalarıyla tanınıyordu.

    Senaryosunu William Goldman'ın yazdığı "Sonsuz Ölüm" filmini George Roy Hill yönetmiş, başrollerinde Paul Newman, Robert Redford, Katharine Ross ve Strother Martin oynamıştı. Yapımcılığını John Foreman'ın üstlendiği filmin müzikleri de Burt Bacharach'a tarafından bestelenmişti.

    Yıllarca ekip olarak çalıştığı Bacharach ile David'in hit olmuş şarkıları arasında "This Guy's in Love with You", "I'll Never Fall in Love Again", "Do You Know the Way to San Jose", "Walk On By", "What the World Needs Now Is Love", "I Say a Little Prayer", "(There's) Always Something There to Remind Me", "One Less Bell to Answer," ve "Anyone Who Had a Heart" parçaları yer alıyor.

    David ile Bacharach ayrıca, popüler müziğe katkıları nedeniyle ABD Kongre Kütüphanesi tarafından 2011 Gershwin Ödülü'ne layık görülmüştü.

    David'in beraber çalıştığı şarkıcılar arasında Willie Nelson ve Julio Iglesias da bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow