hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Portakal Film Festivali başladı

    Altın Portakal Film Festivali başladı
    expand

    49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı. Bu yıl, "mizah, muhalefet ve demokrasi" ana temasıyla düzenlenen festivalin açılış galası ve onur ödülleri töreni gerçekleştirildi. Türk sinemasının "Sultan"ı Türkan Şoray'a, "sanatta sosyal sorumluluk" ödülü verildi.

    Antalya'da bu yıl 49'uncusu düzenlenen Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin açılış kokteyli cam piramit arkasındaki parkta yapıldı.

    Yağmur nedeniyle yarım kalan kokteylin ardından, cam piramit fuar ve kongre merkezinde kırmızı halı geçişi gerçekleştirildi.
     
    Kırmızı halıda en çok alkışı Yeşilçam'ın emektarlar isimleri aldı. Selda Alkor, Salih Güney, İlyas Salman, Selçuk Yöntem gibi Yeşilçam'ın ünlü isimleri kırmızı halından geçerek gecenin yapıldığı Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'ne geçti.

    Açılış ve onur ödülleri gecesinde ilk ödül 15 yıl aradan sonra Altın Portakal'a katılan Türk sinemasının "Sultan"ı, Türkan Şoray'a verildi.

    Festivalde bu yıl 17'ncisi verilen "yaşam boyu onur ödülleri"nin sahipleri Salih Güney, Meral Zeren, Güler Ökten, yapımcı Necip Sarıcı, yönetmen Duygu Sağıroğlu ve festivalin uluslararası uzun metraj film yarışması jüri başkanı Macar yönetmen Istvan Szabo oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow