hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tepenin Ardı’na Asya Pasifik Film Ödülleri'nden 3 Dalda Adaylık

    Tepenin Ardı’na Asya Pasifik Film Ödüllerinden 3 Dalda Adaylık
    expand

    Emin Alper’in ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı, dünya festivallerini dolaşmaya ve ödüller toplamaya devam ederken, 23 Kasım 2012 tarihinde Avustralya'nın Brisbane kentinde düzenlenecek Asya Pasifik Film Ödülleri için 3 dalda aday gösterildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tepenin Ardı, En İyi Film dalının yanı sıra, filmin başrol oyuncusu Tamer Levent, En İyi Aktör, senaristi ve yönetmeni Emin Alper, En İyi Senaryo dallarında aday gösterildiler. 

    Asya Pasifik film ödüllerinde her dalda 5 aday gösterildi. Tüm adaylar listesi şu adreste açıklandı: 

    www.asiapacificscreenacademy.com/2012/10/2012-asia-pacific-screen-awards-nominees 

    Geçtiğimiz yılki Asya Pasifik Film Ödülleri'nde Bir Zamanlar Anadolu'da 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Sinematografi' ve Jüri Büyük Ödülü'nü kazanmıştı. En İyi Film Ödülü'nü ise En İyi Yabancı Film Oscar'ını da alan Bir Ayrılık almıştı.

    Bu sene Türkiye'den Tepenin Ardı dışında, Reis Çelik'in Lal Gece'si de En iyi Senaryo ve En İyi Yönetmen dalında aday gösterilmiş. 

    2008 ylından beri düzenlenen Asya Pasifik Film Ödülleri, Mısır'dan Cook Adaları'na, Rusya'dan Yeni Zellanda'ya kadar 70 ülkeyi kapsıyor. Her yıl bu ülkelerin ürettiği filmlerden gösterilen adaylar Asya Pasifik Film Ödülleri için yarışıyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tepenin Ardı 14 Aralık'ta Türkiye'de vizyona giriyor

    Tepenin Ardı dünya festivallerini dolaştıktan sonra 14 Aralık'ta Türkiye'de vizyona girecek. 

    Tepenin Ardı Bu Hafta Abu Dhabi Film Festivali'nde yarışıyor 

    Şubat 2012'de Berlin Film Festivali'ndeki ödüllü dünya prömiyerinden sonra, Tepenin Ardı 30'un üzerinde film festivalinde gösterildi. Bu hafta da 11-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Abu Dhabi Film Festivali'nin Yeni Ufuklar bölümünde yarışacak. 

    Tepenin Ardı şimdiye kadar toplam 11 ödül kazandı. Tepenin Ardı'nın bugün itibariyle ödül listesi şöyle: 

    Berlin Film Festivali (Almanya):
    Caligari Film Ödülü
    En İyi İlk Film dalında Özel Mansiyon

    İstanbul Film Festivali: Ulusal Yarışma
    En İyi Film
    En İyi Senaryo
    FIPRESCI Ödülü

    Taypey Film Festivali (Tayvan):  Yeni Yetenek Yarışması
    Jüri Özel Ödülü

    Karlovy Vary Film Festivali (Çek Cumhuriyeti):

    NETPAC En İyi Asya Filmi Ödülü 

    Saraybosna Film Festivali (Bosna Hersek):
    Jüri Özel Ödülü

    Paliç Film Festivali (Sırbistan):
    En İyi Film

    Osian Cinefan Film Festivali (Hindistan):
    En İyi İlk Film

    Batum Film Festivali (Gürcistan):
    En İyi Yönetmen

    Çekimleri geçtiğimiz Ağustos 2011'de Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Balkusan Köyü yakınlarındaki bir boğazda tamamlanan Tepenin Ardı, western filmlerini andıran mekân kullanımı ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramını anlatıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı sorunlarla yüzleşmek yerine, tüm sorunların sorumlusu ilan edilebilecek bir düşman, bir günah keçisi yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kıran rol aldılar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan’dan seçilen Şevval Kuş ve Sercan Gümüş eşlik etti.

    Sinopsis: Faik, Orman İşletmesi’nden emekli olduktan sonra yaşadığı kasabanın yaylasında babadan kalma bir araziyi işlemeye ve burada ufak bir keçi sürüsü beslemeye başlamıştır. Araziye bakmak üzere bir ortakçı yörük ailesiyle anlaşmıştır. Bir Ağustos günü Faik’in oğlu Nusret, iki torunu Zafer ve Caner birkaç günlük tatil için dedelerini yaylada ziyarete gelir. Oğlu ve torunları geldiği esnada Faik karşı tepenin arkasında çadır kurmuş yörüklerle amansız bir kavgaya tutuşmuştur. Aile buluşması, hem Faik’in ailesi içindeki, hem de ortakçı aile ile aralarındaki bazı sorunları su yüzüne çıkartır. Fakat Faik için asıl tehdit yörükler gibi gözükmektedir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÖNETMEN HAKKINDA

    EMİN ALPER:

    1974 yılında Konya’da doğan Emin Alper Boğaziçi Üniversitesi’nde iktisat ve tarih eğitimi aldıktan sonra, yine Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde Modern Türkiye Tarihi üzerine doktora derecesini aldı. Rıfat (2006) ve Mektup (2005) adlı kısa filmleriyle tanınan Emin Alper, Rıfat ile 2008 yılında Bükreş Uluslararası Film Festivali’nde en iyi kısa film ödülünü aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde dersler veren Emin Alper aynı zamanda senaristlik yapmaktadır.

    Sinema ve siyaset üzerine yazıları Tarih ve Toplum, Birikim, Mesele, Altyazı ve Görüntü gibi çeşitli dergilerde yayımlanmıştır. Tepenin Ardı ilk uzun metrajlı filmidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow