hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kristal Kayısı'da heyecan başlıyor!

    Kristal Kayısıda heyecan başlıyor
    expand

    Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, Türk ve dünya sinemasından hazırlanan seçkin örneklerle yine dopdolu!

    Bu yılki ana teması "Ortadoğu ve Barış" olarak belirlenen 3. Malatya Uluslararası Film Festivali hazırlanan film seçkilerinin yanı sıra, atölyeler, sergiler, panel ve söyleşilerle Malatyalılar ve sinemaseverlerle buluşacak.     

    Festival kapsamında usta yönetmenlerin filmleri; bağımsız sinemanın son örnekleri; ülkemizden ve dünyadan kısalar ve belgeseller gibi farklı başlıklar altında oluşturulmuş seçkiler; ulusal ve uluslararası yarışma filmleriyle birlikte 140'a yakın film gösterilecek. Gösterimlerin birçoğu yönetmen ve oyuncuların katılımıyla olurken,  gösterimler sonrası söyleşiler gerçekleştirilecek.    

    9-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek 3. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin açılış töreni 9 Kasım Cuma, 19.00'da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Törende değerli sanatçı İlhan Şeşen en sevilen şarkılarını sinemaseverler için seslendirecek.

    Sinemanın "Sultanı"na ve "Delikanlısı"na Onur Ödülü!   

    Malatya Uluslararası Film Festivali ilk yılından başlayarak her yıl, sinemamıza büyük hizmetlerde bulunmuş isimlere "Onur Ödülü" vermeye devam ediyor.

    Yıllarca oynadığı filmlerle, sinemaseverlerin gönlünde taht kuran, sinemamızın "Sultanı" Türkan Şoray ve rol aldığı yüz seksenin üzerinde filme kendi çizgisini taşıyan sinemamızın "Delikanlısı" Kadir İnanır, Malatya Uluslararası Film Festivali'nin üçüncü yılında Onur Ödülü alacak.     

    Sinemamızın bu iki dev ismi için Ali Can Sekmeç'in kaleme aldığı kitaplar da festival yayınları arasından çıkacak ve sinemaseverlere armağan edilecek.    

    Bağımsız Sinemanın Usta İsmi John Sayles'a "Onur Ödülü"    

    Bir diğer "Onur Ödülü"nün sahibi ise 17 filme imza atmış ve hala çalışmalarına devam eden, tüm dünyada birçok yönetmene ilham kaynağı olmayı başarmış Amerikan sinemasının seçkin ve en saygın bağımsız yönetmenlerinden biri olan John Sayles.     

    John Sayles festivalin onur konuğu olarak festival süresince aramızda olacak ve Sayles'ın filmografisinden 4 seçkilik film izleyicilerle buluşacak. Yönetmen filmlerinin gösterimlerinde izleyiciler arasında yer alacak ve film sonrası izleyicilerle söyleşiler yapacak.    

    "Yaşam Boyu Onur Ödülü" ve "Onur Ödülü" alacak olan sanatçılara ödülleri, 9 Kasım Cuma, 19.00'da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Festival Açılış Töreni'nde takdim edilecek.

    John Sayles'ın söyleşisi 14 Kasım Çarşamba saat: 16.00'da İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi büyük salonda gerçekleştirilecek.

    Uzun metrajlı film yarışması

    Festivalin Uluslararası Yarışma Jüri Başkanlığını İranlı kadın yönetmen Tahmineh Milani üsteleniyor. Uluslararası Yarışma'nın diğer üyeleri ise: senarist ve yönetmen Suha Arraf, sinema yazarı Esin Küçüktepepınar, sinema yazarı Aruna Vasudev ve Hamburg Film Festivali Direktörü Albert Wiederspiel.

    3. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Ulusal Film Yarışması Jüri Üyeleri ise sinema sanatının usta isimlerinden oluşuyor. Ulusal Uzun Film Yarışması'nın Jüri Başkanlığını senarist ve yönetmen Biket İlhan üstleniyor. Ulusal Uzun Film Yarışması'nın diğer jüri üyeleri ise: gazeteci ve Turkuvaz Medya Kurumsal İletişim Müdürü Fecir Alptekin, oyuncu Pelin Batu, yönetmen Mehmet Eryılmaz ve sinema yazarı Rasih Yılmaz.
     
    Ulusal Film Yarışması SİYAD Jürisi: Sadi Çilingir, M. Kerem Sanatel ve Orhan Ünser'den oluşuyor.

    Ulusal Uzun Metraj Yarışma kategorisinde yarışacak filmler;

    "    Ana Dilim Nerede? - Yön: Veli Kahraman
    "    Ateşin Düştüğü Yer - Yön: İsmail Güneş
    "    Babamın Sesi - Yön: Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan
    "    Devir  - Yön: Derviş Zaim
    "    Ferah Feza - Yön: Elif Refiğ
    "    Lal Gece - Yön: Reis Çelik
    "    Şimdiki Zaman - Yön: Belmin Söylemez
    "    Tepenin Ardı - Yön: Emin Alper
    "    Yük - Yön: Erden Kral   
    "    Zerre - Yön: Erdem Tepegöz

    Uluslararası Uzun Metraj Yarışma kategorisinde yarışacak filmler;

    "    Beast Of Southern Wild - Düşler Diyarı - Yön: Benh Zeitlin  2012 (ABD)
    "    Behold the Lamb - Tanrı'nın Kuzusu- Yön: John Mcllduff 2011 (İngiltere)
    "    Bullhead - Taş Kafa  - Yön: Michael R. Roskam 2011 (Hollanda)
    "    Children of Sarajevo - Çocuklar - Yön: Aida Begiç  2012 (Bosna)
    "    God' Neigbours - Müfettişler - Yön: Meni Yaesh 2012 (İsrail)
    "    Infancia Clandestina - Kayıp Çocukluk  - Yön: Benjamin Avilla 2012 (Arjantin/İspanya/Brezilya)
    "    Monsieur Lazhar - Lazhar Bey - Yön: Philippe Falardeau 2011 (Kanada)
    "    Mustafa's Sweet Dreams - Mustafa'nın Tatlı Rüyaları - Yön: Angelos Abazoglu 2012 (Yunanistan/Fransa)
    "    No - No - Yön: Pablo Larrain  2012 (Şili)
    "    War Witch - Savaş Cadısı - Yön: Kim Nguyen  (Kanada) 2012
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow