hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katar'da film festivali: Doha Tribeca Film Festivali

    Katarda film festivali: Doha Tribeca Film Festivali
    expand

    Basra Körfezi bölgesindeki en önemli film festivali olarak kabul edilen Doha Tribeca Film Festivali başladı.

    Bu yıl dördüncüsü yapılacak festivalin açılışı "The Reluctant Fundamentalist" (Gönülsüz Köktenci) filminin gösterimi ile yapıldı. Pakistan asıllı İngiliz yazar Muhsin Hamid'in 2007'de yayımlanan aynı isimli romanından uyarlanan filmin dünya prömiyeri geçtiğimiz Ağustos'ta Venedik Film Festivali'nde yapılmıştı. Amerika'da okuyan ve parlak bir kariyeri olan Pakistanlı bir gencin 11 Eylül saldırılarından sonra değişen hayatını konu edinen filmde ünlü aktör Haluk Bilginer de rol alıyor.

    Bir hafta sürecek festival kapsamında 40 ülkeden 90'a yakın film sinemaseverlerle buluşacak. Uluslararası filmlerin yanı sıra Ortadoğu yapımı birçok filmin gösterileceği festivalde, Türk yönetmen Umut Dağ'ın yönetmenliğini yaptığı Avusturya yapımı 'Kuma' filmi de izleyiciyle buluşacak.

    New York merkezli bir festival olan Tribeca Film Festivali, 2009'da Doha Film Enstitüsü'nün girişimiyle Katar'a getirildi. Ülkedeki sinema kültürünü ve endüstrisini geliştirmeyi amaçlayan festival, film sektöründen önemli isimleri her yıl Doha'da bir araya getiriyor.

    New York Tribeca Film Festivali'nin kurucularından ünlü aktör Robert De Niro da her sene festivalin Doha ayağı için ülkeye gelen isimler arasında yer alıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow