hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bin Ladin operasyonu Hollywood'da...

    Bin Ladin operasyonu Hollywoodda...
    expand

    CIA'in, Usame bin Ladin'i ele geçirmesinde kritik rol oynayan bir kadın ajanının El Kaide liderinin izini sürerken yaşadıkları önümüzdeki hafta gösterime girecek bir Hollywood filminin ana temasını oluşturuyor.

    "Dik kafalı genç kadın" olarak tanımlanan kadın ajan, ABD'de gerçek bir hayat kahramanı olarak görülüyüor.

    Ancak Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra kadın ajanın CIA'deki kariyerinde sorunlar yaşandığı ortaya çıktı.

    Kimliği hala gizli tutulan kadın ajan, CIA'nin tarihindeki en başarılı operasyonlardan birinde oynadığı kritik rol sayesinde terfi ettirildi.

    Ancak kadın ajanla CIA'deki meslekdaşları arasında Bin Ladin operasyonunda kimin takdir edilmeyi hakettiği konusunda sürtüşmeler yaşandı.

    Gösterdiği başarı nedeniyle kendisine prestijli bir ödül verilen kadın ajan, ödüle layık görülen ve sayıları 10'un üzerinde olduğu belirtilen diğer ajanlara elektronik postalar göndererek bu ödüle sadece kendisinin layık olduğunu, onların aynı ödülü hak etmediklerini söyledi.

    Daha sonra kadın ajanın Bin Ladin operasyonuyla ilgili film yapımcılarıyla temasta bulunduğu anlaşılınca, CIA tarafında izlemeye alındı.

    Bu gelişmeler kadın ajanın CIA kariyerine gölge düşürdü ama Hollywood bu kariyeri cilalayarak gişe rekorları kırması beklenen bir filme dönüştürdü.

    30 yaşlarında olan kadın ajan "Zero Dark Thirty" (Sıfır Karanlık Otuz) adlı filmin baş karakteri oldu. El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in izinde 10 yıl kadar süren uzun takibi konu alan film, 19 Aralık'ta gösterime girecek.

    Eleştirmenler film daha gösterime girmeden Oscar'ın en büyük adaylarından biri olduğunu öne sürüyor.

    Film ayrıca yönetmeni Kathryn Bigelow'a Beyaz Saray, Pentagon ve CIA'deki yetkililerle görüşerek bilgi alma imkanı sağlandığı için de tartışmalara neden oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow