hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İkinci mucize bekleniyor...

    İkinci mucize bekleniyor...
    expand

    İkinci mucize yani, yüz ile kol - bacak naklini gerçekleştiren Hacettepe Üniversitesi ekibi kameraların karşısındaydı. Rektör, Prof. Dr. Murat Tuncer, nakil yapılan hastaların yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğünü açıkladı. Kol ve bacak nakli yapılan hasta için A Grubu RH Pozitif kana ihtiyaç olduğunu duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, yüzile çift kol ve çift bacak nakli yapılan iki hastanın tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.

    Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan yüz, çift kol ve çift bacak nakli ameliyatlarıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

    Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, çift kol ve çift bacak nakli yapılan hasta için A grubu RH pozitif kana ihtiyaç olduğunu belirterek, basın mensupları aracılığıyla kan bağışı yapılması çağrısında bulundu.

    Hasta haklarına saygılı bir süreç izleyeceklerini vurgulayan Tuncer, hastaların kendi istekleriyle basın önüne çıkarılacağını söyledi.

    54 doktor, 128 yardımcı sağlık personeli görev aldı

    Operasyonlarda 54 doktor, 128 yardımcı sağlık personelinin görev aldığını anlatan Tuncer, çift kol ve çift bacak nakli yapılan hastaya ameliyat sırasında 90 ünite kan, 120 ünite plazma verildiğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Organların taşınırken düşürülmesinin söz konusu olmadığını, bu durumun bazı ekipmanlar taşınırken yaşandığını vurgulayan Tuncer, bu konuda da ileridedaha dikkatli davranmaları gerektiğini ifade etti.

    Tuncer, bu operasyonu gerçekleştiren ekibin tıp literatürüne geçeceğini de belirtti. Operasyonu gerçekleştiren ekipten Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonsrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Nazif Nasır da, 4 uzuv naklinin dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

    Çift kol ve çift bacak nakli yapılan hastanın durumunun henüz netleşmediğini, nakledilen uzuvların fonksiyonel hale getirilmesini amaçladıklarını bildiren Nasır, bu sürenin ise hastadan hastaya değiştiğini anlattı.

    Nasır, kol ve bacak nakli yapılan hastaya nakledilecek uzuvlara operasyon öncesinde ışın uygulanarak zararlı hücrelerin yok edildiğini, bunun da dünyada ilk kez yapılan bir işlem olduğunu açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow