hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalitesiz biberonlar kansere yol açabilir

    Kalitesiz biberonlar kansere yol açabilir
    expand

    Konya Ünivresitesi Meram Tıp Fakültesi Dermotoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Tol, kalitesiz malzemelerden yapılan biberonların emilme yoluyla bebek ve çocuklarda miğde ve sindirim sisteminde kansere neden olabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çoğu anne ve babanın bebeklerini biberonla beslerken, biberonun kalitesine dikkat etmediğini vurgulayan Doç.Dr. Hüseyin Tol, kalitesiz biberonların bebek ve çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.

    Kalitesiz biberonların kansere yol açabileck çok ciddi etkilere yol acabileceğine dikkat çeken Tol, şöyle konuştu:

    "Bebek ve çocuklar özellikle biberonlardan uzak tutulması gerekir çünkü, biberonlar tamamen sentetik maddeden meydana geldiği için vücuda direk olarak emilme yoluyla toksit maddeler girerek çok çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir.

    Bu yüzden biberonların mutlaka çok kaliteli malzemeden yapılması gerekir. Aksi halde bebek ve çocuklar için son derece önemli toksit etki meydana getirir ve uzun vadede de bu toksit etki miğdeye kadar inebilecek yan etkiler oluşturabilir. Öncelikle miğde ve bağırsak bölgelerinde ishale yol acabilir. O bölgelerde toksit maddelerin birikimiyle de zamanla o iç organlarda miğde ve bağırsak sisteminde ileride kansere yol açacak kadar çok ciddi etkilere yol açabilir."

    Plastik oyuncaklar ve kalitesiz oyun hamurlarının çocuklarda zehirlenmelere yol açacağını belirten Tol, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Özellikle plastik maddeden yapılan oyuncaklar ve kalitesiz oyun hamurlarının çocuklardan uzak tutulması gerekir. Çünkü ağız yoluyla bu malzemeler sayesinde vücuda yine zararlı maddeler girerek zehirlenmelere yol açabilir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow