hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4 kiloluk kitleyle 2 yıl yaşadı!

    4 kiloluk kitleyle 2 yıl yaşadı
    expand

    Şanlıurfa'da, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 47 yaşındaki Kamile Donat'ın rahminden 4 kilo ağırlığında kitle çıkarıldı.

    Merkeze bağlı bir köyde yaşayan Kamile Donat, şiddetli karın ağrısı ve şişkinlik şikayeti ile OSM Ortadoğu Hastanesi'nin Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi'ne başvurdu.

    Doktorlar, karnının şişliğinden dolayı Kamile Donat'ın hamile olduğunu düşündü. Ancak yapılan muayenede, kadının karnındaki şişkinliğin nedeninin rahminde bulunan ve 'miyom' adı verilen kitleden kaynaklandığı saptandı.

    Kamile Donat, muayene sonrası, Opr. Dr. Bülent Sezgin'in başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alındı.

    Ameliyatla karnındaki kitleden kurtulan ve ağrıları son bulan Kamile Donat, "Görenler beni hamile sanıyordu. Karın şişkinliği ve ağrıları dayanılmaz hale gelince hastaneye geldim. Doktorlarda ilk etapta hamile zannetti ama işin aslı muayenede ortaya çıktı. Rahmimden çıkan 4 kiloluk kitleyi görünce şoke oldum. 2 yıldır beni rahatsız eden kitleden kurtulduğum için çok mutluyum" dedi.

    Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Bülent Sezgin ise Kamile Donat'ın 2 yıldır karın ağrısı şikayeti yaşadığını belirtti. Opr. Dr. Sezgin, şunları söyledi:

    "Hastamız 2 yıldır süren karın ağrısı, karında şişkinlik ve aşırı adet kanaması şikayeti ile servisimize başvurdu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle hastaneye gidemeyen hasta, şikayetleri artınca bir takım kuruluşlara gittikten sonra hastanemize yönlendirildi. Hastanemize geldiğinde yaklaşık 9 aylık hamile büyüklüğünde karın büyüklüğü vardı. Başarılı operasyonla rahminden yaklaşık 4 kilo ağırlığında 30 santim genişliğinde miyom çıkardık. Başarılı bir operasyon oldu. Şu anda sağlık durumu iyi olan hastamızı yarın taburcu etmeyi planlıyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow