hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple başardı, Samsung hala uğraşıyor!

    Apple başardı, Samsung hala uğraşıyor
    expand

    Samsung, önümüzdeki dönemde satışa sunacağı yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note 8 üzerindeki çalışmalarını hala sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsung, 21 Nisan’da satışa sunduğu Galaxy S8 ve S8+’da incelen çerçevelerden ötürü parmak izi okuyucusunu telefonun arka tarafında taşımak zorunda kalmıştı. Aslında Güney Koreli teknoloji liderinin ilk tercihi bu değildi. Zira parmak izi okuyucusu ekranın alt kısmına yerleştirilmek istenmiş fakat bunda başarılı olunmamıştı.

    Aynı sorun Apple’ın yeni iPhone modelinde de boy gösterdi. Apple, iPhone 8’de parmak izi okuyucusunu ekranın alt kısmına yerleştirebilmek için yoğun bir mesai harcadı. Son sızdırılan çizimlere bakıldığında Tim Cook ve ekibinin bunu başardığını görüyoruz. Zira iPhone 8’e ait olduğu iddia edilen son sızıntılarda, parmak izi okuyucusunun telefonun arka paneli yerine OLED ekranın alt kısmına yerleştirildiği belirtiliyordu.

    Apple, bu işin öyle ya da böyle üstünden gelmeyi başardı. Fakat Samsung için aynı şeyi söylemek pek de mümkün görünmüyor. Zira Güney Koreli akıllı telefon üreticisinin, önümüzdeki dönemde satışa sunacağı Note 8 modelinde de parmak izi okuyucusunu telefonun arka, sırt bölümüne yerleştireceği iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsung’a yakın kaynaklardan alındığı iddia edilen bilgilere göre, parmak izi okuyucusunu ekranın alt kısmına yerleştirmek için uzun süredir mesai harcayan yetkililer, istenilen seviyede bir başarı elde edememiş. Samsung yetkilileri de S8 ve S8+’ta kullanılan tasarımı, Note 8’de de kullanma kararı almış.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow