hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Başbakan Yıldırım'dan İncirlik açıklaması

    Son dakika: Başbakan Yıldırımdan İncirlik açıklaması
    expand

    Başbakan Yıldırım Almanya ile krize neden olan İncirlik üssü hakkında açıklama yaptı. Yıldırım değerlendirmesinde "Almanya nasıl istiyorsa öyle yapsın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Almanya ile son dönemde kriz yaratan konuların başında İncirlik Üssü geliyor. Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel'le bir araya geldi. İkili görüşmede İncilik Üssü'nü de ele aldı. Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Gabriel, "Türkiye iç siyasi nedenlerden ötürü Alman milletvekillerinin hepsinin ziyaretlerini onaylamadı" dedi.

     Almanya İncirlik Üssü'nden çekiliyor iddiası

    Bugün de Başbakan Binali Yıldırım, Almanya ile krize neden olan İncirlik üssü hakkında yaptığı değerlendirmede "Almanya nasıl istiyorsa öyle yapsın" ifadelerinde bulundu. 

    Alman ordusunun ülke dışındaki görevlerinde parlamentonun karar aldığını belirten Gabriel, "Türkiye bu durumda İncirlik'teki Alman askerlerini başka yere taşımamız gerektiğini anlamalı. Alman Parlamentosu, İncirlik'teki askerler için başka bir yer bulunması konusunu hükümete soracak" dedi.

    Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Gabriel ile görüşmelerinde İncirlik ziyaretlerini ele aldıklarını ancak bu noktada Konya'daki NATO üssüne ziyaretin mümkün olduğunu söyledi.

    Almanya ile ikili ilişkilerde olumsuz etkileyen bir atmosfer bulunduğunu ve Almanya'da Türkiye karşıtlığı görüldüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, "Almanya bize karşı olumlu bir adım atarsa, biz her zaman iki adım atarız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow