hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LYS öncesi uzmanların son tavsiyeleri

    LYS öncesi uzmanların son tavsiyeleri
    expand

    Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için uzun bir maratonun sonuna gelindi artık. 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan Lisans Yerleştirme Sınavlar ile birlikte öğrenciler sınav maratonunu tamamlayacak. Peki uzmanların son tavsiyeleri neler oldu? Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Nazik Kösegil`in sınavlar öncesinde öğrenciler için son tavsiyeleri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenciler için yorucu bir süreç bu hafta sonu gerçekleşecek olan LYS-2, LYS-3 ve LYS-5 ile sona erecek. Bir önceki hafta gerçekleşen Lisans Yerleştirme Sınavları’nın ardından bir bölüm öğrencinin morallerinin bozulduğunu gözlemlemekteyiz, öğrenciler için en büyük tavsiyemiz morallerini bozmamalarından yana olacaktır.

    Açık Uçlu Sorular Tüm Hızıyla Devam Ediyor

    Bu yıl üniversiteye geçiş sisteminde birçok yenilik gerçekleşti. Bunların içinde en çok dikkat çekenlerden birisi açık uçlu sorular oldu. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen sınavlarda öğrenciler açık uçuklu sorular ile ilk defa karşılaşmışlardı ve bu konuda tecrübeleri yoktu, bu hafta sonu gerçekleşecek olan sınavlarda öğrencilerin açık uçlu sorulara daha iyi yaklaşacaklarını düşünüyoruz.

    15 Dakika Kuralı Unutulmasın

    Öğrencilerimiz üniversiteye geçiş sınavları için büyük emekler sarf ediyorlar, bu emeklerin boşa gitmesini kimse istemez, bu yüzden öğrencilerimizin 15 dakika kuralı konusunda dikkatli olmalarını tavsiye ederiz. 10:00’da başlayacak sınavlar için son giriş saati 09:45, 14:30’da başlayacak sınav içinse son giriş saati 14:15. Öğrencilerimizin sınav planlarını bu kurala uygun olarak yapmalarını tavsiye ederiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınav Anında Bunlara Dikkat

    Sınav anı öğrenciler için oldukça önemli, bu esnada dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunmakta, bunların başında sınavın başlangıç anı gelmekte. Sınavın başlamasıyla beraber öğrencilerimiz mutlaka soru kitapçıklarını hızlıca incelemelilerdir. Birçok öğrenci sınava hangi dersten başlayacağı konusunda kararsız kalmakta bu noktada bizim tavsiyemiz öğrencilere önceden girmiş oldukları denemelerde izlemiş oldukları sırayı takip etmelerinden yana olacaktır. Öğrenciler kendilerini bazen her soruya cevap verilmesi gerek mantığında düşünüyorlar buda öğrencileri bazı durumlarda yanlışlara sürüklemekte bu noktada öğrenciler cevabından emin olmadıkları soruları atlamalılar, boş bırakmalılar.

    Öğrenciler sınav esnasında sorularla inatlaşmayı çok seviyorlar maalesef, bu durum öğrencilerimize ciddi vakit kaybı yaşatmakta, bu noktada öğrencilerimize tavsiyemiz kararsız kaldıkları soruları işaretleyip vakit kaybetmeden diğer sorulara geçmelerinden yana olacaktır.

    LYS Hakkında Merak Ettiğin Her Şeyi Uzmanına Sor

    Sırada Tercih Dönemi Var

    Aday öğrencilerimiz için üniversite ve bölüm seçimi oldukça önemli, bizlerde Üniversite Tercih Merkezi olarak bu süreçte öğrencilerimize yarar sağlayacak konular üzerine çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Özellikle öğrencilerin bu dönemde en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında Tercih Robotu gelmekte. Bu noktada aday öğrenciler için kapsamlı, onların ihtiyaçlarına yanıt verebilecek bir Tercih Robotu hazırladık. Umuyoruz öğrencilerimiz için sınavlar istedikleri gibi geçer ve zorlayıcı bir maratonun ardından hedefledikleri üniversite ve bölümleri kazanmaya hak kazanırlar.