hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ZTE Blade A6 su yüzüne çıktı!

    ZTE Blade A6 su yüzüne çıktı
    expand

    Çin’in en önemli akıllı telefon tedarikçilerinden biri olan ZTE’nin şu aralar yeni bir model üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. İşte ZTE Blade A6 detayları.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çinli akıllı telefon üreticilerinin, mobil pazardaki hakimiyeti gün geçtikçe daha da artıyor. Hali hazırda kendi dünyanın en fazla nüfusa sahip ülkesi olarak lanse edilen Çin, aynı zamanda akıllı telefon kullanım oranının da en yüksek olduğu ülkelerden biri. Elbette bu durumun temel nedeni, buradaki akıllı telefon fiyatlarının, Avrupa ve Amerika’ya oranla çok daha uygun olması.

    Çin’de global pazarda da boy gösteren bir çok önemli akıllı telefon üreticisi bulunuyor. Bunlardan bazılarına örnek verecek olursak, Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi, ZTE gibi isimleri sayabiliriz. Bu konudaki bir diğer önemli detay ise, dünya genelinde en fazla telefon sevkiyatı gerçekleştiren 5 firmadan 3’ünün Çin kökenli olması. Öyle görünüyor ki, ilerleyen yıllarda Çinli firmalar mobil pazarın büyük bir bölümüne hükmedebilir.

    Çinli akıllı telefon üreticileri, sadece kendi logolarını taşıyan telefonları üretmekle kalmıyor. Bazı ülkelerde yerli üreticiler ve operatörler ile işbirliği yaparak onlar için de çeşitli modeller geliştiriyor. Bu konuda en öncü firmalardan birisi de ZTE. ZTE tarafından üretilen modeller birçok ülkede farklı logolar altında kullanıcılarla buluşuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortaya çıkan son raporlara göre, ZTE global pazardaki ortaklarına pazarlamak üzere yeni bir model üzerinde çalışıyor. ZTE Blade A6 ismi ile ortaya çıkan telefon hakkında şimdilik bir bilgi bulunmuyor. Zira ZTE Blade A6 şimdilik sadece Wi-Fi Alliance tarafından sertifikalandırılmış durumda. Muhtemelen bu cihaz önümüzdeki günlerde çeşitli karşılaştırma testlerinde de ortaya çıkacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow