hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Bursa'da boya fabrikasında yangın

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Bursa Çalı Mahallesi'nde bir boya fabrikasında yangın çıktı. Çevre semtlerden de görünen yangının yaşandığı bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yaylacık Mahallesi'ndeki boya fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına Bursa Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı ile müdahale edildi.

    Söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü arazözü ile bir helikopter de destek veriyor.

    Ekipler, alevlerin civardaki iki eve ve bir otomobile sıçraması üzerine kısa süredeki bu yangınları söndürdü. Çevredeki evlerde ikamet edenler tahliye edildi.

    Söndürme çalışmalarını yürüten ve dumandan etkilenen itfaiye erlerinden 3'ü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Dumandan etkilenen bazı erlere olay yerinde müdahale edildi.

    Ormana sıçramamasına uğraşılıyor

    Çevredeki birçok ağacın zarar gördüğü yangının, civardaki ormanlık alana sıçramaması için çaba harcanıyor.

    Yangın esnasında patlamalar meydana gelmesi nedeniyle vatandaşlar, olay yerinden uzaklaştırılıyor.

    Yangının devam ettiği fabrikada, kimyasal madde bulunduğu için söndürülmesinin güç olduğu ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fabrika sahibiyle arsa sahipleri arasında kavga

    Bu arada olay yerine gelen fabrika sahibi Ahmet A. ile fabrikanın bulunduğu arsayı ona kiralayan aile üyeleri arasında arbede yaşandı.

    Aile üyeleri, 9 aydır kira ödenmediğini ileri sürerek, "Hak yersen olacağı buydu" diyerek, fabrika sahibine tepki gösterdi.

    Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine polis ekipleri, olayı güçlükle yatıştırdı.

    Fabrika sahibine sözlü ve fiili saldırıda bulunduğu belirtilen bir kişi, gözaltına alındı.

    "Tek tesellimiz, yaralı ve can kaybının olmaması"

    Öte yandan Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

    Vali Küçük, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir yaralı ve can kaybı olmamasının tek teselli olduğunu söyledi.

    Fabrika sahibine geçmiş olsun dileklerini ileten Küçük, "Yangına Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ni̇lüfer Beledi̇yesi̇, Orman Bölge Müdürlüğü ve AFAD ekipleri, 150'ye yakın personelle anında müdahale etti. Kısa zamanda yangın kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni, soğutma çalışmalarından sonra belli olacak." dedi.

    Birkan da "İçeride kimyasal olması nedeniyle yangının kontrol altına alınması güçleşiyor. Yangına 15 itfaiye aracı ve arazözle müdahale edilse de boya ve tiner nedeniyle yangın halen devam ediyor. Birkaç itfaiye eri dumandan etkilendi. Allah'a şükür can kaybı yok." ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow