hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4 Ağustos 2017 Gündem Özel'in özeti

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Gündem Özel programına uzmanlar Dr. Ümit Aktaş, Yrd. Doç. Dr. Oytun Erbaş, Prof. Dr. Canfeza Sezgin ve Dr. Timur Yılmaz konuk oldu. Programda beslenme şeklinin hastalıklara etkisi ve sağlıklı yaşam için beslenme önerileri konuşuldu. İşte 8 dakikada Gündem Özel'in özeti...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

    Programdan öne çıkan başlıklar şöyle:

    Erbaş: GDO'yu öcü gibi göstermemek lazım

    Fizyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oytun Erbaş, Genetiği değiştirilmiş organizmaları insanlara öcü gibi göstermenin yanlış olduğunu söyledi. Erbaş, "GDO'yu öcü gibi kabul etmemek lazım. Bu bilimin bir getirisi oldu. Şu anda net bir zararı yok. Net olarak kanserojen değil. Net bir bilgi yok elimizde. GDO'ya öcü gibi bakmak değil, dikkatli olmak gerekiyor. Ben bilimsel çalışmalar verisinde, GDO üzerinde çok risk olduğunu düşünmüyorum" dedi.

    Aktaş: GDO'lu ürünlerin dünyadaki açlığı önlediği kocaman bir yalandır

    Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, Genetiği değiştirilmiş organizmalı ürünlerin dünyadaki açlığı önlemek için üretildikleri konusunun kocaman bir yalan olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yemek bağımlılığı nasıl oluşur?

    Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin, bağımlılık yapan gıda kavramı hakkında konuştu. Sezgin, yeme ihtiyacının insanın yemek seçimini nasıl etkilediğini anlattı. Sezgin, "Sağlıklı beslenme bebeklikten başlar. Anne sütü kesildikten sonra başlayan devam gıdaları dikkatli bir şekilde seçilmezse, basit şekerli, tuzlu veya basit yağlı gıdaları, bebeklikten sonra erken dönemden itibaren bu çocuklara alıştırırsak, ciddi anlamda bir gıda bağımlılığı, yanlış beslenme ve bunun dışında bir sürü sorunla karşılaşırlar" dedi.

    Kötü beslenmenin zararları nelerdir?

    Nöroloji Uzmanı Dr. Timur Yılmaz, kötü beslenmenin zararlarından bahsetti. Yılmaz, "Kötü beslendiğiniz takdirde, bunama, parkinson ve hatta depresyona yakalanma şansınız artıyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow