hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 Ay tutulması ne zaman başlıyor, ne zaman sona eriyor? (7 Ağustos 2017)

    2017 Ay tutulmasına dair en merak edilen soru: Ay tutulması ne zaman başlıyor, saat kaçta sona erecek? Gök bilimciler 2017 yılında kozmik olayların önemi üzerinde dururken, milyonlarca insanın merak ettiği sorulara cevap verildi. Tutulma resmi olarak saat 18:50'de başlarken, o saatlerde tutulma görülmeyecek. Tutulmanın ne zaman başlayacağı ve ne zaman sona ereceği haber içeriğimizde yer alırken, burçlara göre etkisi nasıl olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ay tutulması ilk olarak ne zaman başladı? Yarı gölgeli tutulma hali 18:50'de başladı. Ufuk çizgisinin altında olduğu için o saatlerde görülemedi. 20:22'de kısmi tutulma İstanbul'un birçok yerinde görülebilecek. Tutulma 22:18'de sona eriyor.

    Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nin açıklamasına göre; Ay ve Dünya’nın yörünge düzlemleri birbirileri ile çakışık olmadıklarından (aralarında 5°9′lık bir fark vardır) her kavuşum döneminde (29.5) gün bir tutulma gerçekleşmez. Ay tutulmasının gerçekleşebilmesi için, düğümler doğrusu (Dünya ve Ay’ın yörünge düzlemlerinin arakesitini birleştiren doğru) Güneş’e yöneldiği anda, Ayı’ın düğüm noktaları (Ay yörüngesinin düğümler doğrusu ile kesiştiği noktalar) üzerinde veya civarında olması gerekiyor. Bu durum, tutulmalarının seyrek gözlenen gök olayları olmasına neden oluyor.

    En son Ay tutulması ne zaman gerçekleşti?

    En son ki tam tutulma 28 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşti. Bir sonraki tam tutulma 1 yıl sonra 27 Temmuz 2018 Cuma günü gerçekleşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 yılında burçlar: Neler bekleniliyor?

    Ne zaman başlıyor?

    7 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşecek olan “parçalı Ay tutulması” ülkemizden de izlenebilecek olup Ay, Türkiye saati ile (TSİ) 20:23 sularında Dünya’nın tam gölge konisine girerek parçalı tutulma başlayacak, tutulma ortasına 21:20 civarında ulaşarak ve TSİ 22:18’de tutulma sona erecek. Parçalı tutulma ortasında Ay’ın sadece küçük bir kısmı tam gölge konisi içerisinde kalacak. Türkiye'nin her yerinde tutulma izlenebilecek.

    Ay tutulmasının burca dair etkisi nedir?


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow