hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversite kayıtları nasıl yapılır: 2017 LYS tercih sonuçları açıklandı

    Üniversite kayıtları nasıl yapılır: 2017 LYS tercih sonuçları açıklandı
    expand

    LYS tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasından sonra LYS sonuçları üzerinden Üniversite kayıt tarihleri ne zaman başlıyor, üniversite kayıtlarında yapılması gereken işlemler nelerdir? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ve Yüksek Öğretim Kurulu sonuçlar ve başvurular üzerine önemli açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün akşam üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra üniversiteyi kazanan 696 bin 241 öğrenci YÖK'ün belirlediği tarihlerde üniversitere kayıt yaptırabilecek. LYS ek tercihleri üzerinden beklemede olan öğrenciler için müjde! ÖSYM 214 bin 430 boş kontenjanın olduğunu açıkladı. Başvurular, üniversitelere kayıtlardan hemen sonra yapılabilecek.

     SONUÇ SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    Süreç nasıl gerçekleşecek?

    Üniversite kayıt başvuruları nasıl yapılacak?

    Sonuçların açıklanmasından sonra YÖK, üniversite kayıt başvurularını başlatacak. Yüksek Öğretim Kurumu kayıt olarak iki seçenek sunuyor: İnternet üzerinden, üniversite merkezi üzerinden. İnternet üzerinden başvurular 11 Ağustos 2017 tarihinde başlıyor, 16 Ağustos 2017 tarihinde sona eriyor. İnternet üzerinden başvurular e-Devlet sitesinde gerçekleşecek. e-Devlet sitesinde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı sayfası altında üniversite kayıtları linkinden yapılacak.

    Üniversiteyi kazanan öğrenciler internet haricinde, kazandığı üniversiteye gidip kayıt yaptırabilecek. Kayıtlar 14 Ağustos 2017 tarihinde başlayacak, 18 Ağustos 2017 tarihinde sona erecek. Öğrencinin kayıt tarihlerinde yanında bulundurması gerekenler;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYS sonuç belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgah adresi, askerlik belgesi, 12 tane fotoğraf (4.5 x 6 (cm)).

    Üniversiteye dair önemli bilgiler nelerdir?

    LYS ek tercihleri ne zaman başlıyor?

    Üniversite kayıtları tarihlerinin ardından üniversiteler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne kontenjanlarını açıklayacak, sınav merkezi kontenjanlar üzerinden ek yerleştirme başvuru sürecini başlatacak.

    KYK başvuruları (kredi, burs, yurt) ne zaman başlıyor?

    Üniversite kayıtları nasıl yapılır: 2017 LYS tercih sonuçları açıklandı

    Kredi Yurtlar Kurumu, üniversite kayıtları ardından başvuru sürecini başlatıyor. Başvurular KYK’nin resmi web sitesinde gerçekleşecektir. Başvuru süreci üzerine kurum şu ana kadar bir açıklama yapmadı. Başvuru tarihleri ve başvuru şartları açıklanır açıklanmaz haber içeriğimizde yer alacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow