hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD basketbol milli takımı aday kadrosu

    ABD basketbol milli takımı aday kadrosu
    expand

    ABD Milli Takımı’nın Londra 2012 aday kadrosu 2008 Olimpiyatları ve 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda görev yapmış 18 oyuncu ile birlikte Los Angeles Clippers’ın yıldız forveti Blake Griffin ve Portland Trailblazers’lı LaMarcus Aldridge’den oluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haziran ayında 12’ye indirilecek kadrodaki yıldızlardan Kobe Bryant (Lakers), LeBron James (Heat), Dwyane Wade (Heat), Chris Bosh (Heat), Carmelo Anthony (Knicks), Dwight Howard (Magic), Chris Paul (Clippers) ve Deron Williams (Nets) 2008’de Beijing’de altın madalya kazanmışlardı. Ülkemizin ev sahipliği yaptığı son Dünya Şampiyonası’nda ise Kevin Durant (Thunder), Derrick Rose (Bulls), Tyson Chandler (Knicks), Eric Gordon (Hornets), Rudy Gay (Grizzlies), Kevin Love (Timberwolves), Lamar Odom (Mavericks), Chauncey Billups (Clippers), Russell Westbrook (Thunder) ve Andre Iguodala (76ers) kürsüye çıkmışlardı.

    Son iki büyük turnuvada forma giymelerine rağmen ABD’nin Londra 2012 için belirlenen aday kadrosunda yer almayan isimler de Jason Kidd (Mavericks), Carlos Boozer (Bulls), Tayshaun Prince (Pistons), Michael Redd (Suns), Stephen Curry (Warriors) ve Danny Granger (Pacers) oldu.

    Son olarak Derrick Rose ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan ABD Basketbol Başkanı Jerry Colangelo, “Oyun kurucu ve guard pozisyonunda birçok önemli yıldızımız olmasına rağmen aralarında en hızlısı Derrick Rose. Tam anlamıyla oyunu domine eden bir oyuncu. Onu izlerken, her istediğini her zaman yapabilecek görüntüde bir oyuncu olduğu fikrine kapılıyorum. Geçtiğimiz sene başarılı bir performans sergilemişti ve bu yaz da bize fazlasıyla katkı da bulunacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow