hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lakers'ı zafere taşıyan son saniye bloğu

    Lakersı zafere taşıyan son saniye bloğu
    expand

    NBA'de Los Angeles Lakers deplasmanda Boston Celtics'i 88-87 mağlup etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boston Celtics ile deplasmanda karşı karşıya gelen Los Angeles Lakers, rakibini uzatmalarda 88-87 yenmeyi başardı. Kobe Bryant'ın girmeyen topunu tipleyen Bynum Lakers'ı öne geçirirken; son saniyede Ray Allen'ı bloklayan Pau Gasol galibiyeti getirdi.

    NBA'in iki devi sabaha karşı TD Garden'da karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Boston daha etkili başlayan taraftı. İki takım da birbirine net olarak üstünlük kuramıyordu. İlk periyot 26-22 Celtics lehine geçildi. Soyunma odasına gidilirken de 48-44'lük Boston üstünlüğü göze çarpıyordu.

    Lakers ikinci yarıya çok daha iyi başladı. Bryant ve Gasol ile üstünlük kurmaya başlayan Los Angeles ekibi, farkı eritti ve çeyrek sonunda öne geçti. Son periyot tam anlamıyla bir savaşı andırıyordu. Pierce, Garnett'e karşılık Bryant ve Gasol... Bu dört veteranın topla olan dansı görülmeye değerdi. Karşılaşmanın normal süresi 82-82 sona erdi ve uzatmalara geçildi.

    Uzatmalarda iki takım da ürkek birer kuş gibiydi. Dengeli ve sakin hücum yapmaya çalıştılar. Bitime 1 dakika 29 saniye kala Kobe Bryant'ın çemberden dönen topunu tipleyen Andrew Bynum, skoru 88-87'ye getirdi. Bu aynı zamanda galibiyet sayısı olacaktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu basketin ardından Garnett, Pierce ve Ray Allen'la dört kez potayı aşmayı deneyen Celtics bunda başarılı olamadı. 0.3 saniye kala boyalı alandan, baskete ulaşmaya çalışan Ray Allen, Gasol duvarıyla karşılaştı. İspanyol oyuncunun bloğu Lakers'a galibiyeti getirdi.

    Los Angeles Lakers'da Kobe Bryant 27 sayı, 5 ribaund, 4 asist, Pau Gasol 25 sayı, 4 ribaund, 2 blok ile oynarken; Celtics'de Ray Allen 22 sayı, 6 ribaund, Paul Pierce ise 18 sayı, 9 ribaund, 7 asistle mücadele etti.

    Kaynak: Eurosport 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow