hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Efes, Olin Edirne'yi yenip moral buldu

    Efes, Olin Edirneyi yenip moral buldu
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde lider Anadolu Efes, Olin Edirne'yi 81-57 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    THY Avrupa Ligi Top 16 turunda hafta içinde Yunanistan'ın Olympiakos takımına yenilerek bir üst tura çıkma şansını mucizelere bırakan Anadolu Efes, Beko Basketbol Ligi'nde 13. sırada bulunan Olin Edirne'yi rahat bir mücadeleyle mağlup etmeyi başardı. Lacivert-beyazlı takım bu sonuçla ligde üst üste 6. maçından da galibiyetle ayrıldı.

    Karşılaşmaya hızlı başlayan Anadolu Efes, pota altında Savanovic ve Batista, dış atışlardan da Cenk ve Sinan ile bulduğu basketlerle 4. dakikada 10-0 öne geçti. Rakibinin zayıf savunması karşısında rahat bir şekilde skor bulan lacivert-beyazlı takım, ilk periyodu 25-8 üstün geçti.

    İkinci periyoda da iyi başlayan Anadolu Efes, Cenk'in turnikesiyle 13. dakikada farkı 21 sayıya (29-8) kadar çıkardı. Olin Edirne, peridoyun son bölümlerinde Stimac ve Reha ile farkı eritmeye çalışırken, lacivert-beyazlı takım soyunma odasına 38-23 önde gitti.

    Maçın ikinci yarısı karşılıklı basketlerle başlarken, daha sonra pota altında Stimac ile mücadeleye ağırlığını koyan Olin Edirne, 26. dakikada farkı 10 sayıya (46-36) düşürdü. Ancak rakibine bir dakikalık sürece 7-0'lık seri ile karşılık veren Anadolu Efes, 27. dakikada skoru 53-36 yaptı. Lacivert-beyazlı takım, Cenk ve Batista'ın etkili mücadelesiyle son periyoda da 60-42 önde girdi.

    Son periyotta da üstün mücadelesini sürdüren Anadolu Efes, karşılaşmadan 81-57 galip ayrıldı.

    Lacivert-beyazlı takım, ligin ilk devresindeki karşılaşmada da Olin Edirne'yi deplasmanda 88-67 mağlup etmişti.

    -Mustafa Abi 400. maçına çıktı-

    Olin Edirne'nin tecrübeli oyuncusu Mustafa Abi, Anadolu Efes karşısıyla Türkiye Basketbol Ligi kariyerindeki 400. maçına çıktı.

    Profesyonel basketbol kariyerine 1995-1996 sezonunda Fenerbahçe'de başlayan Mustafa Abi, daha sonra Ülkerspor, Beşiktaş, Efes Pilsen ve Beşiktaş Cola Turka takımlarında forma giydikten sonra sezon başında Olin Edirne'ye transfer oldu.

    Olin Edirne'nin bu sezon ligde oynadığı 18 karşılaşmada da görev alan tecrübeli oyuncu, Anadolu Efes karşılaşmasıyla birlikte lig kariyerindeki 400. maçında forma giydi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow