hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 Dev Adam Orhun Ene'yle devam

    12 Dev Adam Orhun Eneyle devam
    expand

    Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), A Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene'nin görevine son verileceği ve yerine başka bir antrenörle anlaşılacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBF'den yapılan yazılı açıklamada, Orhun Ene'nin çalışmalarına devam ettiği kaydedilerek, şöyle denildi:

    "TBF'nin, iddia edildiği üzere A Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene ile yollarını ayırmak, Ene'nin yerine herhangi bir teknik adamı getirmek ve bunun için arayışlara başlamak gibi bir tasarrufu ve çalışması bulunmamaktadır. Hali hazırda A Milli Erkek Takımımızın teknik ve idari kadrosu kendi aralarındaki koordinasyon dahilinde planlamalarını yapmakta, yaz aylarında uygulanacak programları hazırlamaktadırlar. Ayrıca yine bu koordinasyon toplantıları kapsamında, milli takımın toplanma tarihi, yapılacak hazırlık maçları ve turnuvalar, rakip takımlar ve Eurobasket 2013 eleme maçlarının oynanacağı şehir tespitleri gibi konular da, gerçekleştirilen düzenli toplantılarda görüşülmektedir.

    Türk basketbolunun gelişmesi için yeni projeler üreten, birçok uluslararası önemli organizasyonu ülkemize kazandıran ve Türkiye'nin dünya basketbolunda sözü geçen bir ülke haline gelmesini sağlayan federasyonumuzun, söz konusu haberde iddia edildiği gibi bir niyeti ve çalışması kesinlikle yoktur."

    Açıklamada ayrıca, bu ve benzeri konularda TBF tarafından resmi olarak yapılmayan açıklamalara itibar edilmemesi istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow