hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rüya Takım'ın 2012 programı belli oldu

    Rüya Takımın 2012 programı belli oldu
    expand

    ABD Erkek Milli Basketbol Takımı’nın 2012 turu kapsamındaki hazırlık maçları Las Vegas, Washington D.C., Manchester ve Barcelona’da oynanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2012 ABD Basketbol Erkek Milli Takımı’nın bugün açıklanan tur programında Arjantin, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Büyük Britanya ve İspanya'ya karşı oynanacak hazırlık maçları ve dört şehirde düzenlenecek antrenman kampları en dikkat çeken etkinlikler oldu.

    ABD Basketbol Federasyonu, 16 Temmuz akşamı (yerel saatle 17:30’da) ABD Erkek Milli Takımı’nın ardından ABD Kadın Milli Takımı’nın da Washington'da Brezilya ile karşıkarşıya geleceğini bildirdi. Kadın Milli Takımı’nın, Erkek Milli Takımı’nın 18 Temmuz'da (yerel saatle 19:30'da) Manchester’da Büyük Britanya’yla yapacağı maçtan bir gün önce de hazırlık maçı oynayacağı açıklandı.

    Amerikan erkek takımını, 6 Temmuz'da Las Vegas'ta, 2006'dan bu yana kendi sahası olan sahada antrenmanlara başlayacak. ABD takımı 6-11 Temmuz tarihleri arasında Nevada-Las Vegas Üniversitesi'nde her gün antrenman yapacak. 12 Temmuz'da (yerel saatle 18:00’da) Las Vegas Üniversitesi'nin Thomas & Mack Center sahasında Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takım 13- 14 ve 15 Temmuz tarihlerindeki antrenmanlarını ABD'nin başkenti olan Washington’a taşıyacak ve 16 Temmuz’da, Verizon Center'da (yerel saatle 20.00’da) Brezilya'ya karşı bir hazırlık maçı yapacak.

    Takım hazırlıklarını 17-18 Temmuz tarihlerinde Manchester'da devam ettirecek ve 19 Temmuz tarihinde (yerel saatle 19:30'da) Manchester Arena’da Büyük Britanya’yla karşı karşıya gelecek. ABD erkek ve kadın takımlarının Büyük Britanya’ya karşı yapacakları maçların biletleri 6 Mart'tan itibaren satışta olacak. 

    20 yıl sonra Barcelona 

    ABD Rüya Takımı İspanya'nın Barcelona kentindeki ilk maçından yirmi yıl sonra bu kente geri dönecek ve turunu FIBA’nın en iyi 2. ve 3. basketbol takımlarıyla iki hazırlık maçı yaparak tamamlayacak.

    Sıralamada 3. olan Arjantin'le 22 Temmuz'da (yerel saatle 21.30’da), Barcelona Sant Jordi'de karşı karşıya gelecek olan USA takımı, FIBA’nın sıralamasında 2. olan İspanya'yla 24 Temmuz'da (yerel saatle 21.30’da) Palau Sant Jordi'de maçını yaparak hazırlık turunu tamamlayacak.

    ABD Basketbol Federasyonu başkanı ve milli takım genel direktörü Jerry Colangelo, “ABD Erkek Milli Takımımızın yapacağı hazırlık maçları için yine oldukça zorlu bir rakip sıralaması oluşturduk. Dünyanın en iyi takımlarından olan İspanya ve Arjantin'e karşı oynamakla beraber takım aynı zamanda FIBA Kuzey ve Güney Amerika'nın önemli güçleri olan Brezilya ve Dominik Cumhuriyeti takımlarına karşı da oynayacak. Tüm bunlara bir de Manchester’da Büyük Britanya’ya karşı oynanacak olan çekişmeli olacağından emin olduğum maçı da eklediğinizde, yaz boyunca takımımızın en iyi şekilde hazırlanmasını sağlayacağına inandığımız bir tur programı elde etmiş oluyoruz” dedi.

    ABD ve Duke Üniversitesi basketbol baş antrenörü Mike Krzyzewski ise görüşlerini şu şekilde ifade etti:

    “Her biri birbirinden seçkin mekânlarda oynanacak ve basketbol severlerin unutamayacağı bu beş hazırlık maçı içeren tur oldukça zorlu bir program olacak. Takımın antrenmanları ve bu maçlar, hazırlığımız için gerçekten büyük bir öneme sahip. Biliyoruz ki takımlardan her biri ciddi ve benzersiz zorluklarla karşımıza çıkacak."

    Barcelona, Las Vegas ve Washington’da oynanacak hazırlık maçları hakkındaki bilet bilgileri daha sonra açıklanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Basketbol Erkek Milli Takımı

    ABD Basketbol Federasyonunun 16 Ocak tarihinde ABD Basketbol Erkek Milli Takımı finalisti olarak seçtiği 20 kişilik liste, 2010 Dünya Şampiyonasında altın madalyayı kazanan ABD takımının 10 üyesi, 2008 Olimpiyatlarında altın madalya kazanan 8 oyuncu ve iki milli takım oyuncusundan oluşuyordu.

    2012 ABD Milli Takımı için finalist olarak belirlenen oyuncular: LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers); Carmelo Anthony (New York Knicks); Chauncey Billups (Los Angeles Clippers); Chris Bosh (Miami Heat); Kobe Bryant (Los Angeles Lakers); Tyson Chandler (New York Knicks); Kevin Durant (Oklahoma City Thunder); Rudy Gay (Memphis Grizzlies); Eric Gordon (New Orleans Hornets); Blake Griffin (Los Angeles Clippers); Dwight Howard (Orlando Magic); Andre Iguodala (Philadelphia 76ers); LeBron James (Miami Heat); Kevin Love (Minnesota Timberwolves); Lamar Odom (Dallas Mavericks); Chris Paul (Los Angeles Clippers); Derrick Rose (Chicago Bulls); Dwyane Wade (Miami Heat); Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder); ve Deron Williams (New Jersey Nets).

    ABD Basketbol Erkek Milli Takımının 2010-2012 programı yine 2005’ten bu yana ABD Erkek Milli Takımının genel direktörlüğünü yapan Colangelo tarafından belirlendi.

    Onur Listesinde bulunan danışman Krzyzewski yönetimindeki antrenör ekibinde antrenör yardımcıları olarak Syracuse Üniversitesinde antrenörlük yapan ve Onur Listesinde bulunan antrenör Jim Boeheim, New York Knicks baş antrenörü Mike D'Antoni ve Portland Trail Blazers baş antrenörü Nate Mc Millan bulunuyor.
    ABD Basketbol Federasyonu tarihe geçen erkek milli takımı programını 2005'te başlattı ve 2005-2008 yılları arasındaki takım maçlarını 2008 Pekin Olimpiyatlarında kazandığı muhteşem bir altın madalyayla taçlandırdı. Colangelo ve Krzyzewski ABD Milli Takımıyla çalışmaya başladığından bu yana ABD 49-1’lik muhteşem skoru elde etti (1000’de 980 kazanma yüzdesi), aynı derecede önemli bir başka başarı da ABD milli takımının yeniden kurulması ve takım üyelerinin Birleşik Devletler ve spor için pozitif elçiler haline gelmesi.

    ABD takımı, 2005-2008 dört yıllık dönemini 8-0 sonuçlandırarak ve 2008 Pekin Olimpiyatlarında, ABD için altın madalyayı geri kazanarak bu dönemin zirvesine oturmuştu. Pekin’de kazanılan bu madalya, 2000 yılından bu yana, ABD’nin büyük bir uluslar arası etkinlikte elde ettiği ilk madalya. ABD Milli Takımı aynı zamanda 2007 FIBA Kuzey ve Güney Amerika Şampiyonasında 10-0’lık bir sonuçla altın madalya kazanarak 2008 Olimpiyatlarına katılma hakkı kazanmıştı. Programın ilk yılında ABD, Japonya’da düzenlenen 2006 FIBA Dünya Şampiyonasında 8-1'lik bir sonuçla bronz madalyayı kazanmıştı.

    2010’da, Colangelo ve Krzyzewski ABD Dünya Şampiyonası takımını bir araya getirmiş ve bu takım İstanbul’da 9-0’lık bir sonuçla altın madalyayı kapmıştı. Bu madalya, ABD’nin FIBA Dünya Şampiyonalarında 1994’ten bu yana aldığı ilk altın madalya olmuştu.

    1992’de ABD Basketbol Takımının ilk kez efsanevi NBA yıldızlardan oluşturulmasının ardından, NBA oyuncularından oluşan ABD Basketbol Milli Takımları 14 büyük çaplı uluslar arası basketbol müsabakasının 11’inde altın madalya kazanmış; bu müsabakalarda 109-7’lik genel skor (1000’de 940 kazanma yüzdesi) ve hazırlık maçlarında 37-1’lik skor (1000’de 974 kazanma yüzdesi ) elde etmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2012 ABD Basketbol Erkek Milli Takımı Programı 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5-12 Temmuz Las Vegas Antrenman / Hazırlık Maçı - Las Vegas, Nevada
    6-11 Temmuz (12:00-15.00) ABD Takımı Antrenmanı Nevada Las Vegas Üniversitesi
    12 Temmuz (18.00) ABD- Dominik Cumhuriyeti Thomas & Mack Center, Nevada Las Vegas Üniversitesi,
    Hazırlık Maçı Las Vegas, Nevada

    13-16 Temmuz ABD Antrenman / Hazırlık Maçı – Washington
    13-15 Temmuz ABD Takımı Antrenmanı Washington
    16 Temmuz (20.00) ABD – Brezilya Hazırlık maçı Verizon Center, Washington

    17-19 Temmuz ABD Antrenman / Hazırlık Maçları - Manchester, İngiltere
    17-18 Temmuz ABD Takımı Antrenmanı Manchester, İngiltere
    19 Temmuz (19.30) ABD – Büyük Britanya Hazırlık maçı Manchester Arena, Manchester, İngiltere

    20-25 Temmuz ABD Antrenman / Hazırlık Maçları – Barselona, İspanya
    20-21 Temmuz ABD Takımı Antrenmanı Barselona, İspanya
    22 Temmuz (21.30) ABD – Arjantin Hazırlık maçı Palau Sant Jordi, Barselona, İspanya
    23 Temmuz ABD Takımı Antrenmanı Barselona, İspanya
    24 Temmuz (21.30) ABD – İspanya Hazırlık maçı Palau Sant Jordi, Barselona, İspanya
    25 Temmuz ABD Takımı Antrenmanı Barselona, İspanya

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow