hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ataman "teknik faul"ü anlattı

    Ataman teknik faulü anlattı
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile yapılan derbi maçında diskalifiye edilen Beşiktaş Milangaz'ın başantrenörü Ergin Ataman, şahsına yönelik yapılan hakaretler konusunda bir uygulama beklerken, kendisinin diskalifiye olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'na göre hakaret ve küfür unsuru içeren sloganların atılmasının yasak olduğunu belirterek, "Şu anda bu yasa Türkiye'deki tüm statlarımızda uygulanıyor. Ben de Fenerbahçe Ülker maçında sadece saha komiserine ve masa hakemine bunun uygulanması gerektiğini söyledim. Şahsımla ilgili çok ciddi hakaret söz konusuydu. Ama bunu göz ardı ettiler ve yasayı uygulamadılar. Bu nedenle tepki gösterdim. Tepkim sonucunda yapabilecekleri en kolay şeyi uygulayıp bana teknik faul verdiler" dedi.

    Derbi mücadelesi öncesi kendisinin sportif anlamda gerekli mesajları verdiğini ve centilmenliğe vurgu yaptığını hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Dünyanın en güzel salonlarından birinde oynayacağımızı söyledim. Bu salonun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettim ve takdirlerimi sundum. Bu mesaj gerekli yerlere gitmiştir. Ama bazı fanatiklerin yıllardan şahsıma yaptığı hakaretlere ben artık tepkisiz kalamıyorum" diye konuştu.

    -"Fenerbahçe salonunda maça çıkmam"-

    Ergin Ataman, buna bir çözüm bulunması gerektiğini, yoksa kendisinin Fenerbahçe salonuna gidip de takımını yönetmeyeceğini dile getirdi.

    Statlarda bu konularda önlemlerin uygulandığına dikkat çeken siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Ya buna çözüm bulacaklar, ya da ben Fenerbahçe salonuna gidip maçta takımımı yönetmem" dedi.

    Şike yapmakla dopingi yapmanın eşdeğer olduğunu anlatan Ataman, futbolda yaşanan şike iddialarıyla ilgili herhangi bir statta tezahürat yapılmadığını dile getirdi.

    Türkiye'de futbolda gündem olan konuyla ilgili hiçbir statta insanların bağırmadığını vurgulayan başantrenör Ataman, şöyle konuştu:

    "Bugün statlarda taraftarlar birinin aleyhine bağırmıyor. Bu doğru bir tavır. Önemli olan saha içindeki mücadele. Futbolda yaşanan sorunla ilgili statlarda slogan atılmıyor. Anında da cezası var. Biz olduğumuzda neden bu uygulanmıyor. Statlarda şike ile ilgili sloganlar atılmıyor. Ben de bunun destekçisiyim. Buna engel olunurken neden Ergin Ataman'ın şahsı ile ilgili tezahürat yapılıyor. Bir yasa varsa bu her yerde uygulanmalı."

    -"Olumsuzluklara rağmen geri adım atmadık"-

    Beşiktaş Milangaz Başantrenörü Ataman, Fenerbahçe Ülker ile yaptıkları maçta tüm olumsuz şartlara rağmen geri adım atmadıklarını ve mücadelelerini ortaya koyduklarını söyledi.

    Zor bir derbi maçı oynadıklarını ve iyi basketbol oynamak için sahaya çıktıklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Bütün olumsuzluklara rağmen ve yaratılan tüm tansiyona rağmen iyi basketbol oynadık. Son dakika içinde maçı kaybettik. Kazanabileceğimiz bir maçtı. Ama takımın 17 sayı geriden gelip böylesine ağır atmosferde maçın son dakikasına önde girmesi karakterimizi gösteriyor. Takımın kaptanı atılmış, hocası atılmış. Bütün bunlara rağmen hiçbir şekilde geri adım atmadık. Bu karakterimiz ligde ve Avrupa'da da şampiyonluk iddiamızı ortaya koyuyor" diye konuştu.

    -Hawkins'in diskalifiye edilmesi-

    Takım kaptanı Hawkins'in Kaya ile yaşadığı gerginliğin ardından diskalifiye edilmesine değinen Ataman, Kaya Peker'in sert faul yaptığını dile getirdi.

    Maçın başında Kaya'nın Hawkins'e yaptığı sert faulün gereksiz olduğunu belirten Ergin Ataman, "Bu faul ortamı gerdi ve elektriklendirdi. Böyle bir harekete oyuncunun tepkisiz kalması beklenemez. Hawkins de tepki gösterdi. Çünkü bilinçli yapılmış fauldü. Tabii ki kaptanımızın çıkması dezavantaj oluşturdu" dedi.

    -Mad-Croc Fuenlabrada maçı-

    Ergin Ataman, FIBA EuroChallenge Kupası'nda K Grubu'nun son maçında, yarın İspanya'nın Mad-Croc Fuenlabrada takımını yenerek grubu lider olarak tamamlamak istediklerini söyledi.

    Yarınki mücadelenin grup birinciliği için çok önemli olduğunu ifade eden siyah-beyazlı takımın başantrenörü, şöyle konuştu:

    "Rakibimizi 3 sayı farkla yendiğimiz takdirde grup birincisi olacağız. Bu play-off'ta Dörtlü Final öncesi eleme turunda bize saha avantajı getirecek. Bu açıdan önemli bir maça çıkacağız. Avrupa'da oynadığımız 11 maçta tek yenilgi aldık. Bu yenilgiyi de Fuenlabrada takımından aldık. Rakibe karşı rövanşı almak istiyoruz. Herhangi bir sakatımız yok. Yarınki maçta mutlaka bize gerekli olan skoru elde etmeyi amaçlıyoruz."

    Fenerbahçe Ülker maçından hemen kısa bir süre sonra İspanyol rakiplerinin karşısına çıkacaklarını ve bunu bir sıkıntı olup olmayacağı yönündeki soruyu ise
    Ataman, "Fenerbahçe Ülker de perşembe günü Unics Kazan maçını oynadı. Bu nedenle cumartesi oynanması mümkün değildi. Tabii Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş Milangaz maçı ertelenebilirdi. Ancak ben ligin değeri açısından ertelemeye karşıyım. Bu nedenle maçı oynadık. Fuenlabrada da hafta sonu Barcelona ile oynadı" diye yanıtladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow