hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Efes rahat kazandı

    Anadolu Efes rahat kazandı
    expand

    Beko Basketbol Ligi'ndeki maçta Anadolu Efes, deplasmanda Hacettepe Üniversitesi'ni 75-52 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmaya Anadolu Efes Vujacic'in, Hacettepe Üniversitesi ise Marsh'ın sayılarıyla başladı. Savanovic ve Batista'nın da skora katkı vermesiyle oyunun kontrolünü eline alan Anadolu Efes, yakaladığı 8-0'lık seriyle 4. dakika içinde farkı 8 sayıya (10-2) çıkardı. Savunma sertliğini artıran ve rakibine kolay sayı bulma şansı vermeyen lacivert-beyazlılar, 7. dakikaya da 17-7 önde girdi. Barac ile pota altından etkili olan Anadolu Efes, aradaki farkı korudu ve ilk çeyreği 21-10 üstün geçti.

    2. periyoda tam saha baskı yaparak giren Anadolu Efes, rakibine yaptırdığı top kayıplarını dış atışlarla sayıya çevirdi ve 13. dakikaya 26-12 önde girdi. Hacettepe Üniversitesi, Sanders-Hüseyin ikilisinin sayılarıyla oyundan kopmamaya çalışırken, Kinsey ve Kerem Tunçeri ile rakibine karşılık veren Anadolu Efes, 37. dakikada 14 sayılık farkı yakaladı: 32-18. Hüseyin ile art arda sayılar bulan rakibi karşısında boyalı alanı etkili kullanan Anadolu Efes, devreyi 37-25 önde tamamladı.

    Anadolu Efes, 3. periyoda da iyi başlayan taraf oldu. 2. dakika boyunca rakibine sayı attırmayan konuk takım, Savanovic ve Batista'nın basketleriyle 22. dakikayı 41-25 üstün geçti. Dış atışlarda yüksek bir yüzde yakalayan Anadolu Efes, özellikle Vujacic ve Savanovic'in sayılarıyla aradaki farkı korudu ve 27. dakikaya 51-33 önde girdi. Konuk takımın organize hücumlar yapamadığı bu dakikalarda Sanders ve Derya ile sayılar üreten Hacettepe Üniversitesi, 7-2'lik seri bularak farkı azaltsa da, periyot 53-40 Anadolu Efes lehine geçildi.

    Final periyoduna çok istekli savunma yaparak giren Hacettepe Üniversitesi, hücumda da Sanders ile art arda dış atışlardan sayılar bularak 33. dakikada farkı 10 sayıya indirdi: 58-48. Çabuk toparlanan Anadolu Efes, Kinsey, Savanovic ve Kerem Tunçeri'nin basketleriyle 11-2'lik seri yakalayarak 37. dakikada farkı bir kez daha 19 sayıya çıkardı: 69-50. Kalan dakikalarda oyunun temposunu istediği gibi ayarlayan Anadolu Efes, Doğuş'un basketleriyle aradaki farkı biraz daha açtı ve karşılaşmadan 75-52 galip ayrıldı.

    BBL'de toplu sonuçlar:

    Olin Edirne - Antalya Büyükşehir Belediyesi: ( 91 - 72 )
    Mersin Büyükşehir Belediyesi- Türk Telekom: ( 96 - 85 )
    Banvit - Trabzonspor.......................: ( 95 - 85 )
    Aliağa Petkim - Bandırma Kırmızı...........: ( 65 - 67 )
    Hacettepe Üniversitesi -; Anadolu Efes......: ( 52 - 75 )
    Galatasaray Medical Park - TOFAŞ...........: ( 103-102 )

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow