hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray zirveye sıçradı

    Galatasaray zirveye sıçradı
    expand

    Beko Basketbol Ligi'ndeki erteleme maçında Galatasaray Medical Park, deplasmanda Banvit'i 73-64 yenerek liderliğe yükseldi.Maçta sakatlanan ve Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Galatasaray Medical Park oyuncularından Shipp'in, sol bacağında fibula kırığı tespit edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beko Basketbol Ligi'ndeki erteleme maçında Galatasaray Medical Park, deplasmanda Banvit'i 73-64 yenerek liderliğe yükseldi.

    Maça hızlı başlayan Galatasaray Medical Park, Lucas ve Savovic'in sayılarıyla ilk 2 dakikayı 4-0 önde geçti. Banvit, Williams ile pota altını iyi kullanırken, rakibine fazla sayı şansı vermeyen sarı-kırmızılı ekip, Lucas ve Savovic ile kazandığı sayılarla 5 dakikalık bölümde 11-6'lık skora ulaştı. Bu sayılara Davis ve Williams ile cevap veren Banvit, 6. dakikada farkı 6 sayıya düşürdü: 8-14

    Serkan Erdoğan'ın üst üste attığı basketlerle moral bulan ev sahibi ekip, savunmasını sertleştirerek İzzet'in basketiyle periyodun son üç dakikasında farkı iki sayıya indirdi: 12-14

    Bandırma ekibi, Bajramovic ve Barış'ın serbest atışlardan kazandırdığı sayılarla eşitliği yakalasa da Caner'in basketine engel olamayınca ilk periyot Galatasaray Medical Park'ın 16-14'lük üstünlüğüyle tamamlandı.

    İkinci periyoda daha iyi başlayan Banvit, Lucas ve Serkan'ın basketleriyle 13. dakikada skoru 23-20'ye taşıdı. Karşılıklı sayılarla geçen bu dakikalarda Bandırma ekibinde, Lucas, Davis ve Cemal skora katkı yaparken, Galatasaray Medical Park, Andric, Lakovic, Shumpert ve Shipp ile boyalı alanı iyi kullandı. Banvit, 18. dakikayı 34-30 üstün geçse de Galatasaray Medical Park, devre arasına 38-36 önde girdi.

    Banvit, ikinci yarıya Williams'ın basketiyle başladı. 24. dakika Galatasaray Medical Park'ın 43-42'lik üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikada sakatlanan Shipp, sedyeyle oyunu terk etti ve Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Banvit, Williams ve Bajramovic ile skorda dengeyi kurmaya çalışırken, Galatasaray Medical Park, Lucas, Furkan, Caner ve Savovic ile 9-2'lik seri yakalayarak son dakikaya 57-49 önde girdi. Üçüncü periyodu da Galatasaray Medical Park, 57-51 önde tamamladı.

    Son periyodun ilk dakikalarında Ender Arslan ile basketler bulan Galatasaray Medical Park, 33. dakikaya girilirken farkı 8 sayıya çıkardı: 53-61 Davis, İzzet ve Serkan'la sayılar bulan Banvit, son beş dakikada farkı 5'e indirdi: 56-61

    Banvit'in boş hücumlarını ve hatalarını Caner ve Furkan'la değerlendiren Galatasaray Medical Park, 37. dakikada farkı yine açarak skor üstünlüğünü Shumpert ve Lucas ile korudu.

    Maç sarı-kırmızı ekibin 73-64 galibiyetiyle son buldu.

    Fibula kemiği kırığı

    Maçta sakatlanan ve Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Galatasaray Medical Park oyuncularından Shipp'in, sol bacağında fibula kırığı tespit edildi.

    Banvit Basketbol Takımı'nın doktoru Müjdat Enginsu, AA muhabirine, maç sırasında yaşanan bir pozisyonda yere düşen Shipp'in sol bacağında fibula kırığı olduğunu söyledi.

    Enginsu, sporcunun bacağının alçıya alındığını belirterek, "Kulübün talebi üzerine hastaneden ayrılan Shipp, takımla İstanbul'a gitti. Oyuncunun tedavisi, kulübünün anlaşmasının bulunduğu hastanede devam edecek" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow