hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Potanın Perileri'nin ilhamı eksik

    Potanın Perilerinin ilhamı eksik
    expand

    Uluslararası Kadın Basketbol Kepez Turnuvası'nın son maçında Belarus, Türkiye'yi 61-41 mağlup ederek şampiyon oldu. Türkiye turnuvadaki üç maçını da kaybetti.

    FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri hazırlıklarını Antalya'da tamamlayan Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, Uluslararası Kadın Basketbol Kepez Turnuvası'nda Belarus ile karşılaştı.

    Maçın ilk devresinde Türkiye'nin Seda, Gülşah, Nevin ve Bahar ile bulduğu 11 sayıya, mücadeleye yüksek şut isabetiyle başlayan Belarus 13 sayı ile karşılık verdi.

    İkinci periyotun özellikle ilk 3 dakikasında Belarus'un art arda bulduğu basketlere cevap veremeyen potanın perileri, periyotun 5. dakikasında 8 sayı geriye düştü. Sürekli top kaybı yaşayan Türkiye, Belarus karşısında devreyi 18-36 geride tamamladı.

    Karşılaşmanın üçüncü periyotunun başında iki takım da sert savunma nedeniyle sayı bulmakta zorlandı. "Potanın Perileri", bu periyotta 14 sayı bulmasına rağmen Belarus'un da yüksek şut yüzdesi ile oynaması nedeniyle aradaki farkı kapatamadı. Belarus, üçüncü periyotu 51-32 önde tamamladı.

    Mücadelenin son periyotunda Belarus, Türkiye karşısında kontrollü bir oyun ortaya koyarak müsabakadan 61-41 galip ayrıldı.

    Belarus'un birinci olduğu turnuvada Karadağ ikinci, Japonya da üçüncü oldu. Türkiye, turnuvada oynadığı tüm maçları kaybetti.

    Karadağ Japonya'yı devirdi

    Antalya'da devam eden Uluslararası Kadın Basketbol Kepez Turnuvası'nda Karadağ, Japonya'yı 66-49 mağlup etti.

    Kepez Arena Spor Salonu'ndaki mücadelede, dün Belarus'a mağlup olan Karadağ ile Türkiye karşısında galibiyet alan Japonya karşılaştı. Maçın ilk periyotunu Takada, Fujiwara ve Kawahara ile sayı elde eden Japonya, Karadağ karşısında 1 sayı farkla maçı 17-18 önde tamamladı.

    İkinci periyotta ise Jelana ve Milica'nın pota altından sayı bulması, Karadağ'ı devre arasına 2 sayı farkla 33-31 üstün taşıdı.

    Üçüncü periyota üstün başlayan Karadağ, pota altında hücuma yönelik oyunuyla farkı açarak 10 dakikalık bölümü 50-39 önde tamamladı.

    Son periyotta ise Japonya'nın, Karadağ'a karşı geliştirdiği ataklar maçı kazanmasına yetmedi. Karadağ, özellikle Jelena, Snezana, Milica ve Jasmina'nın bulduğu sayılarla karşılaşmadan 66-49 galip ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow