hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ataman: "Bizim de ağlamamız gerekiyor"

    Ataman: Bizim de ağlamamız gerekiyor
    expand

    Beko Beko Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes'e 69-67 mağlup olan Beşiktaş Milangaz'da başantrenör Ergin Ataman, son pozisyonda hakemin yanlış karar verdiğini ileri sürdü.

    Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maça iyi başladıklarını ve üçüncü periyotun ortasına kadar çok iyi mücadele ettiklerini kaydetti.

    Ataman, şöyle konuştu:

    "Maçta özellikle hızlı hücuma çıkarken bir iki pozisyonda çok basit top kayıpları yaptık bunun sonucunda, hızlı hücumlarımızı kendi potamızda bulduk.

    Anadolu Efes'e tekrar maça girme şansı tanıdık. Maçın son periyotunda maç başa baş geldi. Alan savunmasına karşı sıkıntı çektik. Sonunda ona da çözüm bulduk ve 5 sayılık fark yakaladık. Daha sonra yanlış tercihler, Anadolu Efes'in hücumları iyi değerlendirmesiyle, çok rahat kazanabileceğimiz maç son topa kaldı.

    Son topa gelince de şunu gördük ki, bu seride biraz bizim de yakınmamız, ağlamamız gerekiyor. Bundan önceki maçta Anadolu Efes başantrenörü hakemlerden yana şikayet etmişti. Bugün de ben son pozisyonda yüzde 100, 3 tane faulün çalınmadığını düşünüyorum, biz de buna karşı tepkiliyiz. Belki son topa kalmayabilirdi maç ama sonunda son 2-3 saniyesinde çalınmayan üst üste 3 tane faulün hangi amaçla çalınmadığını bilmiyorum. Serinin uzaması sporseverleri mutlu edebilir ama seri sonuçta sahada kazanılacak, sahada kaybedilecektir. Herkesin buna saygı göstermesini istiyorum."

    -Serhat Çetin-

    Beşiktaş Milangazlı oyuncu Serhat Çetin ise üzgün olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

    "Tamamıyla her şey bizim elimizde. Tüm camiaya, dostlarıma bunu söylüyorum. Anadolu Efes iyi oynadı diye biz kaybetmedik. Biz kötü oynadığımız için maçı kaybettik. Anadolu Efes'in yaptığı alan savunmasına karşı tamamıyla iğrenç hücum ettik. Dura dura, organizasyon eksikliğiyle hücum ettik. İkinci yarıda şut yüzdemiz inanılmaz düşüktü."

    Farkı 16 sayıya kadar çıkardıklarında takımda gevşeme olduğunu kaydeden Serhat Çetin, "Bu futbol maçı gibi değil. Her maça sıfırdan başlanıyor. Sıfırdan başlanıldığı için de onların da galip gelme kapasitesi var. Çok yetenekli bir takım. Önümüzde gene bir maç var. Yine elimizden geleni yapacağız ve bugünkü hatalarımızı değerlendirip öbür maça daha iyi çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow