hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş Efes'i ezdi geçti

    Beşiktaş Efesi ezdi geçti
    expand

    Beko Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Beşiktaş Milangaz, Anadolu Efes'i 26 sayı farkla 81-55 yenerek seride 3-1 öne geçti.

    Karşılıklı sayılarla başlayan maçta 3. dakika 6-4 Beşiktaş Milangaz lehine skorla geçildi. Sert savunma ile rakibine pota altından sayı bulma şansı vermeyen Beşiktaş Milangaz, Arroyo ve Hawkins'in dış şutlardan bulduğu basketlerle ilk periyotu 17-11 önde kapadı.

    İkinci periyota hızlı başlayan Beşiktaş Milangaz, Hawkins'in skorer oyunuyla 14. dakikada 16 sayı (30-14) öne geçti. Mehmet Yağmur'un oyuna getirdiği hareketlilikle üstünlüğünü sürdüren siyah-beyazlılar karşısında Anadolu Efes, Kerem Gönlüm'ün pota altından bulduğu sayılarla farkın daha fazla açılmasını önledi ve devre 42-26 Beşiktaş Milangaz lehine skorla tamamlandı. Beşiktaş
    Milangazlı Mehmet Yağmur, ilk devre 4 faule ulaştı.

    Üçüncü periyotta tempolu oyununu sürdüren Beşiktaş Milangaz, Hawkins, Ersin Dağlı ve Mensah Bonsu ile ribaundlarda rakibine büyük üstünlük kurdu. Farkı artıran siyah-beyazlılar, 28. dakikada 26 sayılık (58-32) farka ulaşıp bu periyotu 60-36 önde kapadı.
    Son periyota da iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, 32. dakikada 30 sayılık (69-39) farka ulaştı. Beşiktaş Milangaz, son bölümde rahat bir oyun ortaya koyup karşılaşmadan 81-55 galip ayrıldı.

    -Beşiktaş Milangaz şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı-

    Bu sonuçla Beşiktaş Milangaz, 4 galibiyete ulaşanın şampiyon olacağı seride 3-1 öne geçti.

    Anadolu Efes'in ev sahibi konumda bulunduğu ilk iki karşılaşmayı Sinan Erdem Spor Salonu'nda 82-75 ve 76-71'lik skorlarla kazanan Beşiktaş Milangaz, kendisinin ev sahibi olduğu maçta ise Anadolu Efes'e 69-67 yenilmişti.

    -5. maç Sinan Erdem Spor Salonu'nda-

    İki takım, serinin 5. maçını, Anadolu Efes'in ev sahipliğinde, 8 Haziran Cuma günü yapacak.

    Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmayı da kazanmaları durumunda Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşacak.

    -Notlar-

    Siyah-beyazlı taraftarlar, Abdi İpekçi Spor Salonu'nunda kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Salonda Anadolu Efes için ayrılan yerin yarıyı aşkın bölümü doldu.

    16. dakikada Beşiktaş Milangazlı Mehmet Yağmur ile çarpışan Anadolu Efesli Cenk Akyol, sakatlanarak oyuna devam edemedi.

    Beşiktaşlı küçük bir grup taraftarın Kerem Gönlüm'e yönelik "Doping yapsana" şeklindeki tezahüratı üzerine, Beşiktaş Milangaz Başantrenörü Ergin Ataman, taraftarlardan bu tezahüratı kesmelerini istedi. Taraftarlar da Ataman'ın çağrısına uydu.

    Beşiktaşlı taraftarlar, son periyotun başından itibaren tribün şovu yaparken, takımlarının maçı kazanacağından umudunu yitiren Anadolu Efesli taraftarların önemli bir bölümü tribünleri boşalttı.

    -Ribaundlarda 40-20 Beşiktaş üstünlüğü-

    Beşiktaş Milangaz, farklı kazandığı maçta ribaundlarda da rakibine büyük bir üstünlük kurdu.

    Siyah-beyazlılar 40 ribaund alırken, Anadolu Efes ise 20 ribaundda kaldı.

    Beşiktaş Milangazlı Mensah Bonsu, 12 ribaundla sahanın en çok ribaund alan oyuncusu oldu. Mensah Bonsu, 12 de sayı atarken, "double double" yaptı. 23 sayıyla sahanın en skorer ismi olan Beşiktaş Milangazlı David Hawkins de takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

    Maç sonu

    Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Beşiktaş Milangaz'a 81-55 yenilerek seride 3-1 geriye düşen Anadolu Efes'te başantrenör Illias Zouros, siyah-beyazlı ekibin kazanmayı hak ettiğini söyledi.

    Zouros, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Beşiktaş Milangaz'ı galibiyeti nedeniyle tebrik etti. Zouros, "Bugün karşılaşmadan galip ayrılmayı hak ettiler. Bize göre daha fazla enerjileri vardı. Konsantrasyon ve enerji olmadan bu tip maçları kazanamazsınız. Bu maç bitti, şimdi cuma günkü maçı düşünmeliyiz" diye konuştu.

    Bu arada, basın toplantısına Anadolu Efes'ten oyuncu katılımı olmadı.

    Ataman'ın yorumu

    Beko Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Anadolu Efes'i 81-55 mağlup ederek seride durumu 3-1'e getiren Beşiktaş Milangaz'da başantrenör Ergin Ataman, iki gün önce mağlup oldukları maçtaki hataya düşmediklerini söyledi.

    Ataman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın ilk dakikasından itibaren tempoyu artırmaya çalıştıklarını söyledi. Ataman, "İki gün önceki hataya düşmedik. Mehmet Yağmur'un rakip oyun kurucuya baskı yapmasıyla birlikte Anadolu Efes'i hücum düzeninin dışına ittiğimizi söyleyebilirim. Onları çok sayıda pozisyonda dengesiz atışlar yapmaya sürükledik. İki uzunumuz da pota altını iyi kapattı. Tamamen kontrolü, tempoyu ele geçirdik. Hücumda da çok iyi oynadık. Hawkins çok iyi bir yüzdeyle oynadı ve herkes takım için oynadı" diye konuştu.

    Net bir galibiyet elde ettiklerini kaydeden Ataman, "Şunu belirtmem lazım ki, iki takım arasındaki fark bu değil. Bu sadece bugünkü oyunun farkı. Biz bugün çok daha istekli ve akıllı oynadık. Tabii ki kazanmamız gereken bir maç daha var" dedi.

    - "Takımı şampiyon yapmanın sorumluluğunu taşıyoruz" -

    "Beşiktaş camiası futbolda kötü günler geçiriyor. Bu sizi nasıl etkiliyor?" şeklindeki soru üzerine, şampiyonluk yolunda herkesten büyük destek aldıklarını dile getiren Ataman, şöyle konuştu:

    "Başta Erdoğan Demirören'den büyük destek görüyoruz. Fikret Orman ve herkes bizim arkamızda. Ama biz Beşiktaş'taki kötü günleri sırtımızda taşımıyoruz, bu takımı şampiyon yapmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Futboldaki olaylar bizim dışımızda gelişen olaylar. Bu kulübe, basketbol takımına büyük hizmet edenler var. Bizlere bu imkanları sağlayan Erdoğan Demirören, başkanımız Fikret Orman ve yönetimimiz olarak tam bir aile ortamındayız. Şampiyonluğa çok yaklaştık, bunu kazandırmak istiyoruz. Beşiktaş büyük camiadır. Süre içinde futboldaki sorunlarını çözecektir. Her camianın zaman zaman bu tip sıkıntıları olabilir. Basketbolda 3. kupayı da alabilirsek Beşiktaş camiasına moral olacaktır. Ümit ediyorum bu moralle Beşiktaş yeniden ayağa kalkar. Beşiktaş, dibe
    gitmez ve sonunda mutlaka ayağa kalkacaktır. Biz burada birlikteyiz."

    "Gelecek yıla ilişkin bir planlama var mı?" şeklindeki soruyu ise Ataman, "Hayır yok" diyerek cevapladı.

    Türkçe Olimpiyatları'na verilen iki günlük ara nedeniyle karşılaşmanın Sinan Erdem Spor Salonu'na alınacağını kaydeden Ataman, "Bizim şanssızlığımız. Beşiktaş taraftarına yazık oldu. Sinan Erdem'de oynasaydık salonu 20 bin seyirciyle doldururduk" ifadelerini kullandı.

    -Serhat Çetin-

    Beşiktaş Milangazlı oyuncu Serhat Çetin ise maçta rakip oyuncularla yaşadığı gerilimler konusunda açıklamalarda bulundu. Her zaman başkalarına karşı terbiyesini korumaya çalıştığını ifade eden Çetin, şunları söyledi:

    "Ben itiraz ediyorsam ve çığırından çıkıyorsam bir şeyler vardır. Batista yüzüme tükürdü. Bunlar tamamen sportmenliğe aykırı şeyler. Maçta sadece 2 tane sert faul yaptım. O da omuzumla yaptığım faullerdi. Kesinlikle sakatlamaya yönelik bir şey yoktu. Fakat burada nedense her zaman hakemlerimiz -hepsiyle iyiyim, hiçbirine karşı terbiyesizlik yapmadım- her pozisyondan sonra 'Olur Serhat', 'Bir daha çalarız' gibi cümleler duyuyorum. Böyle olunca da antipatik bir oyuncuymuşum gibi görünüyor. Bir yorum yapılacaksa tekrar o pozisyonları izlemenizi rica ediyorum."

    Serhat Çetin, bugün siyah-beyazlı ekipte herkesin çok iyi mücadele ettiğini ve ezici bir galibiyet aldıklarını kaydederek, "İnşallah bundan sonraki maçta da aynı mücadeleyi gösteririz. Ben kendi adıma aynı mücadeleyi göstereceğime söz veriyorum. Bundan sonraki maçımızın, son maçımız olmasını istiyoruz. Bunun bilincindeyiz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow