hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ömer Aşık NBA'de kalmak istiyor

    Ömer Aşık NBAde kalmak istiyor
    expand

    NBA takımlarından Chicago Bulls'da oynayan Ömer Aşık, "Basketbol kariyerime NBA'de devam etmek istiyorum" dedi.

    Bursa'da restoran işleten amcası Hasan Aşık'ı ziyaret eden Ömer Aşık, burada Doğan Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu. İki yıldır Chicago Bulls forması giydiğini hatırlatan Ömer Aşık, bu sezon ilk geldiği sezona göre daha çok süre oyunda kaldığını vurgularken şöyle konuştu:

    "Bu sezon biziml için aslında iyi başladı ama kötü bitti. Şimdi biraz dinlenme sürecine girdim. İnşallah bu süreci iyi geçirip seneye daha iyi, daha kuvvetli şekilde dönmek istiyorum. Tabii ki NBA'de ilk sezon forma şansı bulmak zor oluyor. Bu sezon daha fazla süre oyunda kaldım. Kendimi daha iyi gösterdiğime inanıyorum."

    Transferiyle ilişkin soruya da cevap veren Ömer Aşık, bu sene sözleşmesinin bittiğini anlatırken şunları söyledi:

    "Daha uzun süreli sözleşmeye imza atıp, daha uzun seneler oynamayı planlıyorum. Benim amacım NBA'de devam etmek. Yeni sezon ile ilgili Chicago Bulls ile anlaşıp anlaşmayacağım henüz belli değil. Transfer sezonu 1 Temmuz'da açılıyor. O zamana kadar önümüzde süre var. 1 Temmuz'dan sonra durumum belli olacak. Türkiye'den gelen teklifleri şu an için düşünmüyorum. Basketbol kariyerimi şu an için Amerika'da sürdürmeyi planlıyorum."

    Bursa'ya kardeşi Tarık'la birlikte gelen Ömer Aşık, kardeşinin de iyi bir basketbolcu olduğunu söyledi. Fenerbahçe Ülker'in alt yapısında oynayan Tarık ise ağabeyi gibi ileride NBA'de basketbol oynamak istediğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow