hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Temsilcilerimiz belli oldu

    Temsilcilerimiz belli oldu
    expand

    Basketbolda Kadınlar Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe ve Tarsus Belediye temsil edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, FIBA Avrupa tarafından açıklanan 2012-2013 sezonu Kadınlar Avrupa Ligi organizasyonuna Türkiye'den Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe ve Tarsus Belediye'nin katılacağı bildirildi.

    Kadınlar Avrupa Ligi'nin 21 takımın bulunduğu normal sezonda yedişer takımdan oluşan üç grubun kurayla belirleneceği ve her takımın, grubundaki takımlarla bir kez evinde, bir kez de deplasmanda karşılaşacağı kaydedildi.

    Ev sahibi ekibin grubunda ilk beşe girmesi durumunda gruplarında ilk beş sırada yer alan takımların play-off'lara yükseleceği ifade edildi. Ev sahibi takımın grubunda ilk beşe girememesi halinde gruplarında ilk dört sırayı alan takımlar ve en iyi iki beşinci takımın play-off'lara yükseleceği vurgulandı.

    Bu arada, play-off'larda ev sahibi dışında kalan 14 takım birbiriyle eşleşip "Son Sekiz" için en çok üç maç üzerinden seri oynayacak ve iki galibiyet alıp tur atlayan yedi takım, ev sahibi takımla birlikte "Son Sekiz"e adını yazdıracak.

    Diğer yandan Kadınlar Avrupa Ligi'nin kura çekiminin, 6 Temmuz Cuma günü Almanya'nın Freising kentinde yapılacağı bildirildi.

    Kura çekimine şu takımlar katılacak:

    Arras Pays d'Artois, Bourges Basket, USO Mondeville Basket (Fransa), BK Brno, ZVVZ USK Prague (Çek Cumhuriyeti), CSM Targoviste (Romanya), Famila Schio (İtalya), Fenerbahçe, Galatasaray, Tarsus Belediye (Türkiye), Good Angels Kosice (Slovakya), CCC Polkowice, Wisla Can-Pack Krakow (Polonya), Nadezdha, Sparta&K. M. R. Vidnoje, UMMC Ekaterinburg (Rusya), Perfumerias Avenida, Rivas Ecopolis (İspanya), Uni Györ, Uniqa Euroleasing Sopron (Macaristan), Novi Zagreb (Hırvatistan).

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow