hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şampiyonlar döndü

    Şampiyonlar döndü
    expand

    Letonya ve Litvanya'nın ortaklaşa düzenlediği Yıldız Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın finalinde Fransa'yı 66-61 yenerek şampiyon olan Yıldız Erkek Milli Takımı, Türkiye'ye döndü.

    Letonya'nın başkenti Riga'dan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçak ile akşam saatlerinde İstanbul'a gelen millileri, Atatürk Havalimanı'nda Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve sporcuların aileleri karşıladı.

    Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldız Milli Takım Başantrenörü Ömer Uğurata, çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade ederek, "Potansiyeli olan ve gelecek vaat eden bir takımla bu başarıyı elde etmek Türk basketbolu için önemliydi. Bu, yaklaşık 3 sene önce seçimi yapılan, Taner Günay yönetiminde başlayan, 1995 ve 1996 doğumlu çok fazla potansiyeli olan oyuncu olduğundan dolayı ikiye bölünüp, 2010 aralık ayından beri beraber çalıştığımız bir grup. Orada ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

    Avrupa şampiyonu olmalarının ardından birçok kişinin kendisini aradığını belirten Uğurata, "Bütün A Milli Takım görevlileri, A Milli Takım oyuncularımız, Hidayet Türkoğlu ve Kerem Tunçeri bizi aradılar. Zaten maçtan önce de TBF Başkanı Turgay Demirel ile video konferans yaptık. 'Potanın Perileri' de o görüşmeye katıldı. O da motivasyonumuzu arttırdı. Onlara da teşekkür ediyoruz. 'Potanın Perilerine' de olimpiyatlarda başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

    -Basketbolcuların görüşleri-

    Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Okben Ulubay, çok güzel bir duygu yaşadıklarını söyledi.

    Okben, şampiyon olduklarında neler hissettiğini hatırlamadığını kaydederek, "Şu anda ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bu duygu anlatılmaz. Çok güzel bir duygu. Takım olarak savaştık, iyi mücadele ettik ve kazandık. Şampiyon olduğumuzda ne hissettiğimi hatırlamıyorum. Sadece koşuyordum. Madalya alırken ve kupayı kaldırırken bütün takımın tüyleri diken diken oldu" dedi.

    Akif Egemen Güven ise şampiyonluğa çok inandıklarını vurgulayarak, "Çok mutluyuz. Şampiyon olduğumuzda annemin ve babamın yanına gidip, onlara sarıldım. Bu şampiyonluğu bugün doğum günü olan anneme hediye ediyorum" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow