hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finlandiya'yı deviren Türkiye finalde

    Finlandiyayı deviren Türkiye finalde
    expand

    Basketbolda adidas Cup İstanbul 2012 Turnuvası'nın ikinci maçında Türkiye, Finlandiya'yı 88-77 yenerek finale yükseldi ve Almanya'nın rakibi oldu.

    2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında hazırlıklarını sürdüren milliler, İstanbul'daki ilk hazırlık maçını Finlandiya ile yaptı.

    A Milli Takım, ilk dakikadan itibaren rakibine sertliğini hissettirmeye çalıştı. Preldzic'in basketiyle 5. dakika içinde 8 sayılık üstünlük (12-4) yakalayan milliler, Serhat ve İlkan ile boyalı alanı iyi kullandı. Kalan süre içinde 9-0'lık seri yakalayan Türkiye, ilk çeyreği 24-14 önde geçti.

    Türkiye, maçın ikinci periyotunda da pota altını iyi değerlendirdi. İzzet ve Kerem ile bu şekilde skor bulan milli takım, 13. dakika içinde farkı 15 sayıya
    (33-18) çıkardı. Ancak alan savunması yapan ve A Milli Takımın top kayıplarını iyi değerlendiren Finlandiya, Salin'in basketiyle 18. dakika içinde farkı 5 sayıya (36-31) indirdi. Türkiye, son bölümde Semih'in bloklarıyla rakibini durdurdu ve ilk yarıyı 41-35 önde tamamladı.

    A Milli Takım, maçın ikinci yarısına İlkan'ın basketleriyle başladı. Daha sonra Barış ile skor bulmaya başlayan milliler, 28. dakika içinde farkı 16 sayıya (65-49) çıkardı. Ancak konsantrasyon eksikliği yaşamaya başlayan Türkiye karşısında Finlandiya 9-0'lık seri yakaladı ve Koponen'in basketiyle farkı 7 sayıya (65-58) indirdi. Mücadelenin 3. periyotu da 66-58 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçildi.

    Alan savunması yapan A Milli Takım, son çeyrekte 15 sayı üreten Semih ile 36. dakikada farkı 18 sayıya (80-62) çıkardı ve karşılaşmayı da 88-77 kazandı.

    -Maçtan notlar-

    Adidas Cup İstanbul 2012 Turnuvası'nın ilk gününe basketbolseverler fazla ilgi göstermedi. Organizasyonun düzenlendiği Abdi İpekçi Spor Salonu'nun büyük bölümü boş kalırken, Türkiye ile Finlandiya arasında oynanan karşılaşmayı bine yakın seyirci izledi.

    Genç oyunculardan kurulu A Milli Takım'ın başantrenörü Bogdan Tanjevic, kadroda bulunan, Dusan Cantekin ve Can Maxim Mutaf dışındaki tüm oyunculara Finlandiya maçında şans verdi.

    Bu arada, adidas İstanbul Cup 2012'de yarın Türkiye ile Almanya final maçında karşı karşıya gelecek. Finlandiya ve İran ise üçüncülük için mücadele edecek.

    Öte yandan, maçın sonunda Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olan Yıldız Milli Takımı oyuncuları ve teknik heyeti, sahaya gelerek A Milli Takım oyuncularıyla birlikte basın mensuplarına görüntü verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow