hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Efes kötü başladı

    Anadolu Efes kötü başladı
    expand

    Anadolu Efes, Türk Hava Yolları (THY) Euroleague (C) Grubu'ndaki ilk karşılaşmasında Emporio Armani Olimpia Milano'ya 80-75 yenildi.

    Karşılaşmaya her iki takım da tutuk başlarken, rakibine oranla hücumda daha etkili olan Anadolu Efes, Doğuş, Farmar ve Vujacic ile sayı buldu.

    Ev sahibi takım, Fotsis'in üçlük basketleriyle rakibin farkı açmasına izin vermedi. İlk 5 dakikası Anadolu Efes lehine tamamlanan maçta, bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü Olimpia Milano aldı.

    Langford, Melli ve Cook'un sayıları ev sahibi takımı mücadelede öne geçirdi. Anadolu Efes, hücumda sayı üretmekte zorlanınca ilk çeyrek 18-15 Olimpia Milano lehine sonuçlandı.

    Mücadelenin ikinci çeyreği iki takım için de dengeli geçti. Anadolu Efes'in hücumda istediği oyunu yansıtamamasıyla 15. dakika 27-23'ük skorla tamamlandı.

    Bu dakikadan sonra hücumda Vujacic, Ermal, Lucas ile sayılar bulan lacivert-beyazlılar dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynayan Boureiusis'in üçlüklerine engel olamayınca ilk yarıyı Olimpia Milano 40-34 önde tamamladı.

    Karşılaşmanın 3. periyoduna her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Emporio Armani Olimpia Milano'nun ilk devreden taşıdığı 6 sayılık fark 25. dakikaya gelindiğinde 7'ye çıktı: 52-45. Bu bölümde Anadolu Efes, Vujacic ile skor bulsa da ev sahibi ekip Langford'un sayılarıyla farkı korudu.

    Bu dakikadan sonra 9-0'lık seri yakalayan Olimpia Milano, 27. dakikayı da 61-45 önde geçti. Seriyi, lacivert-beyazlılarda Lucas'ın 4 sayısı sonlandırdı. Periyodun son bölümünde İtalyan ekibinden Stipcevic'in üçlüğü farkı 14 sayıya çıkardı ve 3. periyot 64-50 sonuçlandı.

    Oyunun son çeyreğinde hücumda etkinliğini artıran Anadolu Efes, Ermal ve Savanovic ikilisinin basketleriyle 35. dakikada farkı 7 sayıya indirerek, skoru 68-61'e getirdi.

    Farkın düşmesiyle mola alan İtalyan temsilcisi, daha sonra Basile, Hairston ve Cook'un üçlük basketleriyle farkı yeniden açtı ve 37. dakikada durumu 77-65 yaptı. Farkın açılmasıyla Anadolu Efes molası geldi.

    Molanın ardından Farmar ile hücumda sayılar bulan Türk ekibi, 10-2'lik seri yakaladı ve mücadelenin bitimine 47 saniye kala skoru 79-75'e getirdi. Son saniyelerde, ev sahibi takım Bourousis'in serbest atıştan bulduğu tek sayıyla maçı 80-75 kazandı.

    Bu arada, az sayıda Türk taraftar da karşılaşmada Anadolu Efes'e destek verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow