hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker 2'de 2 yaptı

    Fenerbahçe Ülker 2de 2 yaptı
    expand

    Fenerbahçe Ülker, basketbolda THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki ikinci maçında deplasmanda karşılaştığı Slovenya'nın Union Olimpija takımını 81-75 yendi.

    Karşılaşmaya Fenerbahçe Ülker, Batiste'nin 3 sayılık basketiyle başlarken, Union Olimpija ilk sayılarına Waters ve Baynes ile ulaştı ve 2. dakika, 4-3 evsahibi takımın üstünlüğüyle geçildi.

    6. dakikada Ömer Onan'ın üçlüğüyle 15-13 öne geçen Fenerbahçe Ülker, bundan sonra oyunun kontrolünü ele aldı ve Bogdanovic'in üst üste bulduğu basketlerle farkı 5 sayıya çıkardı ve ilk periyodu 25-20 önde tamamladı.

    Sarı-lacivertli takım, ikinci periyoda İlkan'ın üçlüğüyle girdi. Slovenya temsilcisinin 14. dakikadan sonra toparlanmasıyla maç, karşılıklı basketlerle devam etti.

    Fenerbahçe Ülker, devreye bir dakika kala 43-40 öndeyken, rakip takımın oyuncusu Salin dış atıştan bulduğu basketle durumu 43-43'e eşitledi.

    Union Olimpija, Prepelic'in üç sayılık atışıyla devreye 46-43 önde girdi. Potasında kolay basketler gören ve karşılıklı sayılarla geçen üçüncü periyotta Fenerbahçe'nin sayılarını McCalebb, Batiste, Ömer, Bogdanovic ve Oğuz kaydetti. Fenerbahçe Ülker, son çeyreği 63-61 önde bitirdi.

    Son çeyreğe iki sayı farkla başlayan Fenerbahçe Ülker, 31. dakikada Prepelic'in attığı üçlüğe, Andersen ile karşılık verdi: 64-66. Union Olimpija, 34. dakikada Prepelic'in basketiyle durumu 68-68 eşitlese de Fenerbahçe Ülker'den karşılık gecikmedi.

    Barış'ın üst üste kaydettiği üçlükler ve serbest atıştan bulduğu sayılarla 75-68 öne geçen sarı-lacivertliler, molanın ardından Baynes'in iki sayılık atışına karşılık Ömer'in basketiyle aradaki 7 sayılık farkı korumayı bildi: 70-77.

    Maçın bitimine 48 saniye kala Prepelic'in üç sayılık atışıyla farkı 4'e indiren Sloven ekibi, Ömer, Bogdanovic ve Preldzic'in isabetli serbest atışları karşısında tutunamadı ve karşılaşma, Fenerbahçe Ülker'in 81-75 galibiyetiyle sona erdi.

    Fenerbahçe Ülker, ikide iki yaparak grupta liderliğe yükseldi. Maçın en skorer ismi, 17 sayıyla Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Bo McCalebb oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow