hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlar Euroleague başlıyor

    Kadınlar Euroleague başlıyor
    expand

    Kadınlar basketbolunda Avrupa’nın en önemli organizasyonu olan ve 3 takımla temsil edildiğimiz Kadınlar Euroleague, 24 Ekim Çarşamba günü oynanacak mücadelelerle başlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadınlar Euroleague’de bu yıl 3 grupta toplam 21 takım birbirinden zorlu karşılaşmalara çıkacaklar. Ülkemizi bu sezon Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte wild card başvurusu kabul edilen Tarsus Belediyesi temsil edecek. Normal sezon 24 Ekim Çarşamba günü oynanacak karşılaşmalarla başlarken 6 Şubat 2013 tarihinde sona erecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımların dışında en iyi iki beşinci de İkinci Tur’a yükselecek. Final Eight ise 18 Mart 2013’te start alacak, 24 Mart’ta oynanacak final mücadelesinde de şampiyon belli olacak.

    Tarsus Belediyesi İlk Kez

    Adana ekibi Tarsus Belediyesi, ilk kez katılacağı Kadınlar Euroleague’de A Grubu’nda yer aldı. Turkuaz – Mavili ekip, A Grubu’nda BK Imos Brno (Çek Cumhuriyeti), Bourges Basket (Fransa), Rivas Ecopolis (İspanya), Sparta&K M.R. Vidnoje (Rusya), Uni Györ (Macaristan), Wisla Can-Pack (Polonya) takımları ile mücadele edecek. Tarsus Belediyesi ilk maçında 24 Ekim Çarşamba günü Sparta&K M.R. Vidnoje ile deplasmanda TSİ 19:00’da karşı karşıya gelecek.

    A Grubu’nda ilk hafta programı şu şekilde oluştu;

    24 Ekim Çarşamba
    17:00 / Sparta&K M.R. Vidnoje – Tarsus Belediye
    21:00 / Bourges Basket – Wisla Can-Pack

    25 Ekim Perşembe
    19:00 / Uni Györ – BK Imos Brno

    Fenerbahçe’de Hedef Final

    Geçen sezon Galatasaray Medical Park’ın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Final Eight’te başarılı bir performans sergileyip final four’a yükselen Fenerbahçe, bu yıl final hedefiyle yola çıktı. Takımın başına İspanyol antrenör Roberto Iniguez De Heredia’yı getiren Sarı – Lacivertliler, B Grubu’nda Arras (Fransa), Famila Schio (İtalya), Good Angels Kosice (Slovakya), Municipal Targoviste (Romanya), Nadezhda (Rusya), UE Sopron (Macaristan) ekipleri ile mücadele edecek. Temsilcimiz ilk haftayı maç yapmadan geçecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    B Grubu’nda ilk hafta programı şu şekilde oluştu;

    24 Ekim Çarşamba
    19:00 / UE Sopron – Arras
    19:00 / Municipal Targoviste – Famila Schio
    20:00 / Nadezhda – Good Angels Kosice

    Galatasaray’ın Derdi Sakatlar

    Geçen sezon İstanbul’da Final Eight’e ev sahipliği yapan Galatasaray da antrenör değişikliğine giden takımlardan biri. Sarı – Kırmızılı takım sezon başında başantrenörlük koltuğuna Anadolu Efes’in yardımcı antrenörü Ekrem Memnun’u getirdi. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Fenerbahçe’ye kaybeden Galatasaray’da, Nilay Yılmaz dışında Şaziye İvegin ve Lindsay Whalen’ın sakatlıkları devam ediyor. C Grubu’nda mücadele edecek olan Sarı – Kırmızılı temsilcimiz, CCC Polkowice (Polonya), Novi Zagreb (Hırvatistan), Perfumerias Avenida (İspanya), UMMC Ekaterinburg (Rusya), USO Mondeville (Fransa), ZVVZ USK Prague (Çek Cumhuriyeti) ekipleri ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray ilk maçını 24 Ekim Çarşamba günü Hırvatistan deplasmanında TSİ 19:00’da Novi Zagreb ile oynayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    C Grubu’nda ilk hafta programı şu şekilde oluştu;

    24 Ekim Çarşamba
    19:00 / Novi Zagreb – Galatasaray
    19:00 / ZVVZ USK Prague – Perfumerias Avenida
    20:00 / CCC Polkowice – USO Mondeville

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow