hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Efes'e sarı kırmızı şok

    Efese sarı kırmızı şok
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes'i 83-73'lük skorla mağlup etti.

    Bu sonuçla sarı-kırmızılı ekip, ligdeki 3. maçından da galibiyetle ayrılırken, Anadolu Efes ise ilk yenilgisini aldı.

    Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın 4. dakikası 7-7 berabere geçilirken, daha sonra boyalı alanda mücadeleye ağırlığını koyan Galatasaray Medical Park, Macvan, Hawkins, Göksenin ve Furkan'ın basketleriyle 7. dakikada 18-11 üstünlük kurdu. Sert savunmasıyla rakibine fazla sayı şansı tanımayan sarı-kırmızılı ekip, Hawkins ve Domercant'ın dış atışlardan kaydettiği basketlerle ilk periyodu 24-14 önde tamamladı.

    İkinci periyotta hücumları kötü kullanan ve üst üste top kayıpları yapan Anadolu Efes karşısında etkili oyununu sürdüren Galatasaray Medical Park, Cenk, Hawkins ve Ersin'nin sayılarıyla 17. dakikada farkı 13'e çıkardı: 21-34.

    Lacivert-beyazlı ekip, Farmar'ın kişisel becerileriyle ürettiği sayılarla farkı eritmeye çalışırken, Galatasaray Medical Park ilk yarıyı da 39-30 önde bitirdi.

    Etkili mücadelesini karşılaşmanın ikinci yarısına da taşıyan Galatasaray Medical Park, hem savunmada hem de hücumda oldukça dağınık bir görüntü ortaya koyan rakibi karşısında Macvan, Furkan ve Göksenin ile rahat bir şekilde skor buldu ve 26. dakikada 15 sayılık fark yakaladı: 38-53.

    Anadolu Efes, Ermal, Farmar ve Vujacic ile bulduğu sayılarla oyunda kalmaya çalışırken, sarı-kırmızılılar son çeyreğe de 61-49 üstün girdi.

    Son periyoda iyi başlayan Anadolu Efes, hızlı hücumlarda pota altında Lucas Gordon ve Kerem Gönlüm ile etkili olarak, 37. dakikada farkı 8 sayıya (65-73) indirdi. Ancak kontrolü kaybetmeyen Galatasaray Medical Park, Hawkins ve Jamont Gordon'un 3 sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi ve güçlü rakibi karşısında salondan 83-73 galip ayrılmayı bildi.

    Karşılaşmanın en skorer ismi 23 sayıyla Anadolu Efes'ten Farmar olurken, Galatasaray Merdical Park'ta Macvan 19, Hawkins 17, Jamont Gordon da 13 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

    Sarı-kırmızılı takım, 3 sayılık atışlarda 19'da 12 başarı sağlarken, Anadolu Efes ise 19 atıştan sadece 6'sında isabet buldu.

    Bu arada, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün izlediği karşılaşmayı, Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Simone Pianigiani de takip etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow