hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FIBA sekreteri Kamil Novak oldu

    FIBA sekreteri Kamil Novak oldu
    expand

    FIBA Avrupa'nın Münih'te düzenlenen olağanüstü toplantısında yapılan oylamayla atanan Kamil Novak'ın, mayıs ayında görevinden ayrılan Nar Zanolin'den boşalan genel sekreterlik koltuğuna oturduğu bildirildi.

    Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, FIBA Avrupa Başkanı Olafur Rafnsson, konuyla ilgili olarak,

    "Kamil Novak, tecrübeli, farklı ülkelerde bulunmuş, başarılı bir kişi ve bu görev için tüm gereksinimlere sahip. Yönetim kurulunun doğru kararı verdiğine inanıyor ve onunla birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

    FIBA Avrupa Yönetim Kurulu'na kendisini tercih ettiği için teşekkür eden Novak ise, "Bana inandıkları ve bu büyük fırsatı verdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Tabii ki çok mutluyum ama yapılacak çok iş olduğu için kutlamaya zaman yok. Önümüzdeki 12 ay FIBA Avrupa tarihinin en yoğun dönemi olacak" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

    2005'ten bu yana Alman takımı Fraport Skyliners'ın sportif direktörlüğünü yapan Kamil Novak, Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde doğdu ve oyunculuk kariyerinin büyük bölümünü de bu şehrin kulübünde geçirdi. Portekiz, Almanya ve Avusturya ve Lüksemburg'da çeşitli takımlarda forma giyen eski Çek milli basketbolcu Novak, son 10 yıldır Almanya'da yaşıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow