hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Banvit evinde kral

    Banvit evinde kral
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde Banvit, kendi evinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 71-60 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maçın ilk periyodu, karşılıklı basketlerle başladı. İlk 5 dakika, Banvit'in 8-7 üstünlüğüyle geçildi. Davis ile boyalı alanı iyi kullanan, Mejia ile sayı üreten Banvit, çekişmeli geçen 1. periyodu 17-11 önde tamamladı.

    İkinci periyoda Davis'in sayısıyla başlayan Banvit, Serkan ve Erkan'ın basketleriyle aradaki sayı farkını 12. dakikada 8'e çıkardı. (23-15) Bu dakikalarda hücum organizasyonlarından top kayıpları nedeniyle faydalanamayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, skor üretmekte zorlandı. Ali, Prince ve Solomon ile aradaki farkı kapatmaya çalışan konuk ekip karşısında İzzet ve Bajramovic etkili olunca 15. dakika, Banvit'in 31-29 üstünlüğüyle geçildi. Bu çeyrekte son 3 dakikaya girilirken, Sneed ve Ali ile aradaki farkı kapatıp müsabakaya 33-33 eşitlik getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında Banvit, etkili olamayınca devre 39-39 eşitlikle tamamlandı.

    Karşılaşmanın üçüncü periyoduna iyi savunma yaparak başlayan Banvit, Mejia ve Davis ile kazandığı basketlerle 24. dakikayı 46-43 önde geçti. Bu periyotta Şafak, Erol Can Çinko ve İzzet gibi gençlerin katkısıyla savunma sertliğini arttıran Banvit, hızlı hücumlarla da kolay sayı buldu. Bu dakikalarda maçın kontrolünü eline alan Banvit, aradaki sayı farkını da açarak son periyoda 61-45'lik skorla girdi.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi son periyoda Ali Karadeniz'in basketleriyle başladı. Bu periyotta da iyi savunmasını sürdüren Banvit, aradaki sayı farkını maçın 33. dakikasında 17 sayıya kadar çıkardı: (66-49) Son dakikalara rahat giren turuncu yeşilli ev sahibi takım Simmons, İzzet, Şafak'ın, basketleriyle karşılaşmadan 71-60 galip ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow