hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemir'den tek farklı vurgun

    Erdemirden tek farklı vurgun
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde Erdemir, son saniyelerde attığı basketle deplasmanda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 75-74 mağlup etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki ekibin de kontrollü oyunu tercih etmesi sonucu, ilk 2 dakikada sayı üretilemedi. Maçın ilk sayısını, konuk ekipten Henderson kaydetti. İlk periyotun bitimine 3 dakika kala maçta eşitlik sağlandı: 11-11.

    Periyotun son 2 dakikasına girilirken boyalı alanda etkili olmaya başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Carter'ın üst üste attığı sayılarla aradaki farkı 5'e kadar çıkarttı. Ancak konuk ekip bulduğu sayılarla farkı kapattı ve öne geçti. İlk periyot, Erdemir'in 19-18 üstünlüğüyle tamamlandı.

    Maçın ikinci periyotuna hızlı başlayan kırmızı-beyazlı takım, Barış'ın 3 sayılık atışı ile Erdemir karşısında 21-19 öne geçti. İlerleyen dakikalarda konuk takım Erdemir, art arda bulduğu sayılarla farkı açmaya başladı. Erdemir, ikinci periyotu 11 sayı farkla 43-23 önde tamamladı.

    İkinci yarının ilk bölümünde hücumda etkisiz kalan ve dış atışlarda başarılı olamayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, daha sonra Theodore, Carter ve Lewis'in pota altı basketleriyle farkı kapatmaya çalıştı. Kırmızı-beyazlı takım karşısında Henderson'ın üst üste bulduğu sayılarla Erdemir, farkı korumayı başardı. Periyotun bitimine 10 saniye kala Carter'ın 3 sayılık atışı ile uzun bir aradan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi, 55-54 öne geçmeyi başardı. Ancak periyotun son saniyesinde Erdemirli oyuncular, kullandıkları faul atışlarını değerlendirerek periyotu 56-55 önde geçmeyi başardı.

    Son periyotta rakibine oranla daha iyi bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip, 35. dakikayı 67-63 önde geçti. Ancak konuk ekipten Henderson'u durdurmakta başarılı olamayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, maçın bitmesine 29 saniye kala 72-73 geriye düştü. Ev sahibi takım, bulduğu basketle son 10 saniyeye 74-73 önde girdi. Ancak Erdemir, son saniyelerde Henderson'un faul atışından kazandığı sayılarla maçı 75-74 kazanmayı başardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow