hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker, TOFAŞ'ı devirdi

    Fenerbahçe Ülker, TOFAŞı devirdi
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, TOFAŞ'ı 74-66 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılıklı basketlerle geçilen ilk dakikaların ardından spor üstünlüğünü eline geçiren Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan ve Andersen'in sayılarıyla etkili olduğu 1. periyodu 22-17 önde tamamladı.

    Maçın ikinci çeyreğine iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, savunmada baskılı oynayarak rakibini durdurup, İlkan Karaman, Bremer ve Oğuz Savaş ile üst üste bulduğu sayılarla farkı açtı ve 13. dakikada 31-19 öne geçti. Farkı kapatmak için mücadelesini artıran TOFAŞ'ın isabet kaydedemediği hücumları iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, 18. dakikada hızlı hücumda Bogdanovic'in sayısıyla 36-23'lük skorla üstünlük yakaladı. Sarı-lacivertliler, kontrolü elinde tuttuğu maçta ilk yarıyı 39-27 önde geçti.

    İkinci yarının başında Andersen, Bogdanovic ve Kaya Peker ile üst üste sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, 19 sayı (46-27) farka ulaştı. Bitime 23 saniye kala Bogdanovic'in 3 sayılık isabetiyle 23 sayı farkı (59-36) gören sarı-lacivertli ekip, son periyoda 59-39 üstün girdi.

    Son periyotta farkın rehavetiyle temposunu yitiren Fenerbahçe Ülker karşısında ilk 5.5 dakikalık sürede 17-4'lük seri yapan TOFAŞ, 63-56'lık skorla farkı 7 sayıya kadar düşürdü. Pota altında Heytvelt ile etkili olan TOFAŞ, 39. dakikada bu oyuncusunun basketiyle farkı 5 sayıya (69-64) kadar indirdi. Ancak işi sıkı tutan Fenerbahçe Ülker karşılaşmayı 74-66 kazanmasını bildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow