hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş evinde galip

    Beşiktaş evinde galip
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 86-69 yenerek, kendi evindeki 5. maçtan da galibiyetle ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki takımın da kontrollü bir oyun sergileyerek başladığı mücadelenin 5. dakikası 11-6 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 5 dakikada rakibine sadece 4 sayı şansı tanıdı ve Theodore ile Davidson'ın etkili oyunuyla ilk çeyreği 21-15 önde geçti.

    İlk periyotun sonlarındaki güzel oyununu ikinci çeyrekte de sürdüren konuk takım, 13. dakikada 11 sayılık (29-18) fark yakaladı. Beşiktaş'ta Cevher ve Vidmar'ın arka arkaya bulduğu sayılarla 15. dakika 29-25 Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin üstünlüğüyle geçildi. Oyunda tempoyu artıran Beşiktaş, geriden gelerek 11 sayılık farkı kapattı ve devreye 45-35'lik sonuçla avantajlı girdi.

    Siyah-beyazlı takım, ikinci çeyrekte bulduğu 7 isabetli 3 sayılık basketten ürettiği 21 sayı ile dikkati çekti.

    Üçüncü periyotta rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Beşiktaş, bu çeyreği 63-54 önde tamamladı.

    Son çeyrekte ise önde olmanın avantajını iyi kullanan siyah-beyazlılar, maçtan 17 sayı farkla, 86-69 galibiyetle ayrıldı.

    Mücadelede Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilk maçına çıkan ABD'li basketbolcu Davidson, 33 sayı üreterek maçın en skoreri oldu. Beşiktaş'ta ise, Cevher Özer 17, yeni transfer Daniel Ewing de 11 sayı kaydetti.

    -Taraftardan Cemal Nalga tepkisi-

    Maç sırasında tribünlerde bulunan az sayıdaki Beşiktaş taraftarı, Galatasaray'da oynadığı dönemde adı forma skandalına karışan ve Beşiktaş'ın prensip anlaşmasına vardığı Cemal Nalga'yı takımda görmek istemediklerine yönelik tezahüratlarda bulundu.

    Siyah-beyazlı taraftarlar sık sık grup halinde "Cemal Nalga'yı istemiyoruz" ve "Sahtekar Cemal'i istemiyoruz" diye tezahüratta bulundu. Taraftarlardan bazıları, mücadele devam ederken bireysel olarak da başantrenör Erman Kunter'e seslenerek, Nalga'yı takımda istemediklerini belirttiler. Bu arada, mücadelenin devre arasında Beşiktaş Kulübü'nün davetlisi olarak salonda bulunan ve zihinsel engelli çocuklarından oluşan Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu, mini bir gösteri yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow