hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Efes Ankara'da dondu!

    Anadolu Efes Ankarada dondu
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde TED Ankara Kolejliler, sahasında Anadolu Efes'i 86-85 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmaya Anadolu Efes, Birkan ile bulduğu basketle başladı. Ev sahibi TED Ankara Kolejliler, bu sayıya Penney'in 3 sayılık basketiyle karşılık verdi.

    Bu dakikadan sonra hücumlardan boş dönen ev sahibi ekip, skorda 13-6 geriye düştü. Karşılıklı basketlerle geçen ilk çeyreğin 5 dakikalık bölümü de 16-8 Anadolu Efes üstünlüğünde tamamlandı. Anadolu Efes, Farmar ve Kerem Gönlüm ile üst üste sayılar bularak, aradaki farkı son 1 dakikaya girilirken, 14 sayıya kadar (28-14) çıkardı. Konuk ekip, çeyreğin son hücumunda Semih ile pota altından sayı bulunca 1. periyot 30-16 Anadolu Efes üstünlüğünde tamamlandı.

    2. periyodun ilk basketini TED Ankara Kolejliler Nedim ile buldu. Anadolu Efes ise bu çeyrekteki ilk sayısını Gökhan ile pota altından üretti. Anadolu Efes skordaki üstünlüğünü 35-19'luk sonuçla sürdürdü. Çeyreğin ilk 5 dakikasını Anadolu Efes 37-24 önde geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra toparlanan başkent ekibi, Penney ve Murat'ın 3 sayılık atışlarında isabet bulmasıyla farkı 7 sayıya (43-36) düşürdü. Her iki takım da bu bölümden sonra buldukları hücumları değerlendiremeyince, devre 43-36 Anadolu Efes'in üstünlüğünde sona erdi.

    3. çeyreğe iki takım da çok iyi başladı. Karşılıklı basketlerle geçen mücadelede ev sahibi ekip farkı 5 sayıya, skoru da 47-42'ye getirdi. Başkent ekibi, Plisnic'in üst üste 3 sayılık basketleriyle çeyreğin bitimine 5 dakika 50 saniye kala farkı 3 sayıya (53-50) indirdi. Savunmasını sertleştiren ve rakibine kolay sayı şansı tanımayan TED Ankara Kolejliler, periyodun bitimine 4 dakika 33 saniye kala Penney'nin 3 sayılık basketiyle skorda eşitliği sağladı: (55-55).

    Woodside'ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla ev sahibi ekip çeyreğin bitimine 2 dakika kala 61-59'luk skorla ikinci kez öne geçti. Periyodun bitimine 30 saniye kala Erdal ile basket bularak skoru 65-59'a getiren TED Ankara Kolejliler, bu çeyreği 65-61 önde tamamladı.

    Son çeyreğa Anadolu Efes rakibine oranla daha hırslı başladı. Konuk ekip, başarılı oyuncusu Kerem Gönlüm, Birkan ve Ermal'ın sayılarıyla 67-65 öne geçmeyi başardı. Plisnic'in 3 sayılık basketiyle bitime 7 dakika kala ev sahibi ekip 70-67 öne geçti. Bu çeyrekte iyi bir performans ortaya koyan TED Ankara Kolejliler, özellikle pota altını iyi kapatarak, rakibine sayı şansı tanımadı.

    Karşılaşmanın bitimine 5 dakika 32 saniye kala müsabaka 77-71 başkent ekibinin üstünlüğünde geçildi. Bitime 4 dakika kala Murat'ın 3 sayılık basketiyle başkent temsilcisi 82-73 üstünlüğü yakaladı. Son 2 dakikaya 84-81 üstün giren TED Ankara Kolejliler müsabakayı da 86-85 kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow