hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aliağa nefes aldı

    Aliağa nefes aldı
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde arka arkaya aldığı üç mağlubiyetle sarsılan Aliağa Petkim, kendi evinde Tofaş'ı 81-67 yenerek kötü gidişe dur dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç sayılık atişlarda takım halinde kullandığı 18 şutun 11'ini sayıya çevirerek yüksek bir oran yakalayan İzmir temsilcisi, düşük yüzdeli oynayan rakibini devirdi. Aliağa Petkim'de 27 sayı, 7 asistle oynayan Chalmers galibiyette başrolü oynadı.

    Maçın ilk çeyreğinde Chalmers'ın sayılarıyla üstünlük kuran Aliağa Petkim, 6. dakikayı 15-9 önde geçti. Bu dakikadan sonra rakibine sayı şansı tanımayan Tofaş, Heytvelt ve Nichols'ın basketleriyle ilk periyodu 20-15 galip tamamladı. İkinci periyotta Shumpert ve Ersin gibi şutörlerin de devreye girmesiyle Aliağa Petkim yeniden skor üretmeye başladı. Konuk ekip ise Burtt ve ELonu'yla karşılık verdi. İlk yarıyı üç sayı farka ev sahibi ekip önde bitirdi: 45-42. Çekişme ikinci yarıda da sürdü. Son periyoda 61-60 geride giren Aliağa Petkim, Arnold ve Chalmers'ın liderliğinde bulduğu sayılarla farkı açarak maçı 81-67 kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow